10/3/14

Το bitcoin είναι πυραμίδα καταγγέλλει ο Ρουμπινί

10/03/14

Σκληρή κριτική στο ψηφιακό νόμισμα ασκεί ο νομπελίστας οικονομολόγος. Το χαρακτηρίζει πυραμίδα και υποστηρίζει ότι αποτελεί όχημα για εγκληματικές πρακτικές. 
 
Ρουμπινί: Το bitcoin είναι πυραμίδα και όχημα για εγκληματικές πρακτικές

Με πυραμίδα συγκρίνει ο νομπελίστας οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί το ψηφιακό νόμισμα bitcoin υποστηρίζοντας πως η αξία του είναι «άθλια».

Το bitcoin - το ψηφιακό νόμισμα που επιτρέπει σε χρήστες ανταλλακτηρίων να μετατρέπουν διαδικτυακή πίστωση σε αγαθά και υπηρεσίες -  έχει δεχθεί έντονη κριτική αλλά και ύμνους καθώς χαρακτηρίζεται νόμισμα απελευθερωμένο από τις παρεμβατικές  κινήσεις των κεντρικών τραπεζών. 

Η τιμή του εκτινάχθηκε στα 1.000 δολάρια τον προηγούμενο Νοέμβριο. Έκτοτε οι κινήσεις των ρυθμιστικών αρχών στην Κίνα, αλλά και η κατάρρευση του ανταλλακτηρίου MtGox άλλαξαν την εικόνα. Ακόμη πάντως, υπάρχουν αρκετοί υποστηρικτές του ψηφιακού νομίσματος μεταξύ των οποίων ο Richard Branson και οι αδελφοί Winklevoss.

Αντίθετη, ωστόσο, είναι η άποψη του Νουριέλ Ρουμπινί. «Το bitcoin δεν είναι νόμισμα» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Είναι πυραμίδα (ponzy scheme) και όχημα για εγκληματικές/παράνομες δραστηριότητες. Και δεν είναι ασφαλές δεδομένου του hacking». 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me