3/2/14

κομφουκιος


Πρόκειται για κατάντια, αν ισχύει...

Πρόκειται για κατάντια, αν ισχύει...
Είναι κατανοητή η αντιπαλότητα, ειδικά τέτοιες μέρες, σε όλη την αγορά και ειδικότερα στις τράπεζες. Και στα πλαίσια του εντεινόμενου  ανταγωνισμού, άντε να γίνουν αποδεκτά και κάποια ύπουλα χτυπήματα κάτω από τη μέση. Μέχρι του σημείου, όμως, να επιδίδονται ορισμένοι σε συστηματική παραπληροφόρηση, αυτό υπερβαίνει κάθε έννοια θεμιτού ανταγωνισμού.
Από πολλά τηλεφωνήματα και mail επισκεπτών μας, προκύπτουν πράγματα που δεν θέλουμε να πιστέψουμε, αλλά τα μεταφέρουμε, με την ελπίδα είτε να σταματήσουν την μετάδοσή τους οι κατασκευαστές τους είτε να διαψευστούν από την εμπλεκόμενη τράπεζα.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα μας καταγγέλλουν, κάποια στελέχη της Alpha Bank, άθελά τους ή μη, μεταφέρουν σε πελάτες τους ότι ''η επικείμενη αύξηση της Eurobank, δεν θα πετύχει, ότι το ΤΧΣ δεν θα εισφέρει άλλα χρήματα και ότι - το χειρότερο όλων - η τράπεζα θα σπάσει σε καλή και κακή''! Πρόκειται, άραγε, για δικές τους απόψεις, ή απλώς μεταφέρουν όσα διαβάζουν σε μερίδα του Τύπου;
Αν πράγματι συμβαίνει κάτι τέτοιο, από εμπαθείς προφανώς και αυτενεργούντες ανθρώπους της Alpha Bank, καθώς αρνούμαι να δεχτώ και να πιστέψω ότι υπάρχει κεντρική κατεύθυνση, αυτό συνιστά πρωτοφανή συκοφαντική επίθεση και σκαστή παραπληροφόρηση, από στελέχη ανταγωνιστικής τράπεζας. Σε άλλες χώρες, βεβαίως, θα υπήρχε άμεση αντίδραση των εποπτικών αρχών και φυσικά της Δικαιοσύνης.
Πάντως, η ΕΚΤ και η τρόικα, έχουν καταγράψει  στην Ελλάδα τέσσερις συστημικές τράπεζες και με αυτό το νούμερο λαμβάνουν τις όποιες αποφάσεις τους. Όλες οι άλλες μπορεί θεωρητικά να σπάσουν, αλλά για Εθνική, Πειραιώς, Eurobank και Alpha Bank, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me