28/2/14

Παντελόνι έκαναν τα λεφτά όσοι πονηροί πέρασαν από τον Αρη









Κώστας Καίσαρης

ΑΝ ο Γουργιώτης θα μείνει στην ιστορία για το γκολ που μέτρησε στον Πλατανιά και οι Απολλωνιστές θα έχουνε να λένε ότι τους έριξε στη βήτα εθνική ο Αμπάρκιολης, το... όσκαρ της χρυσής σφυρίχτρας γι' αυτή τη σεζόν το παίρνει ο Φουκάκης. Αυτός που σφύριξε στο Παναιγιάλειος - Παναχαϊκή.

Η φάση που ακυρώνεται το γκολ της Παναχαϊκής, για να μη γίνει το 0-1, δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει πουθενά. Ο Φουκάκης, χωρίς να υπάρχει απολύτως τίποτα κι ενώ η μπάλα είναι στον αέρα ύστερα από κτύπημα κόρνερ, σηκώνει το χέρι και σφυρίζει φάουλ εις βάρος της Παναχαϊκής. Εχουν αυτή τη δυνατότητα οι διαιτητές. Να καθαρίζουν τις φάσεις για να προλαβαίνουν το κακό. Ο εν λόγω Φουκάκης όμως είχε γκίνια.

 
Σε κλάσματα δευτερολέπτου ένας Κωστόπουλος της Παναχαϊκής, χωρίς να ενοχλήσει στο παραμικρό τον αντίπαλο που τον μαρκάρει, πιάνει ένα γυριστό σουτ και στέλνει την μπάλα στην αντίθετη γωνία. 

Γκολ που αν το έβλεπε ο Φαν Μπάστεν θα έγλειφε τα δάχτυλά του. Γκολ που αν στο ακυρώσουνε σαλτάρεις και παίρνεις τα βουνά. Ο Κούγιας (φωτό) είχε ήδη προγραμματίσει να εμφανιστεί στην αδέκαστη εκπομπή του ΣΚΑΪ. 

Που ο Αλαφούζος έχει δεσμευθεί εγγράφως ότι ουδέποτε στα επόμενα τριάντα χρόνια δεν πρόκειται να ενοχλήσει τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.


Αν, λοιπόν, ο Κούγιας είχε κατά νου να πει δέκα πράματα μετά το 4-0 στο Αίγιο, είπε εκατό. Τα οποία είναι αρκούντως σοβαρά. Πολύ σοβαρά. 

Και προφανώς δεν τα είπε μόνο στην τηλεόραση. Τα έχει ήδη καταθέσει στον εισαγγελέα. Κι εκεί θα κριθούν. Αν δηλαδή θα αποδειχθεί η εγκληματική οργάνωση Νο 2, που κατά τον Κούγια λειτουργεί μέσα στους κόλπους της ομοσπονδίας.

Μέχρι όμως να βρουν την άκρη οι εισαγγελείς και οι 
ανακριτές, έχουμε τα «θύματα πολέμου». Στα οποία ο Κούγιας πρόσθεσε την ΑΕΚ, τον Ηρακλή, τη Λάρισα, τον Πανσερραϊκό, την Καλαμάτα. Οτι όλες αυτές οι ομάδες έχουν διαλυθεί από την εγκληματική οργάνωση Νο 2. 

Που με τον ίδιο τρόπο ρίχνει τώρα τον Αρη και θέλει να ρίξει τον Απόλλωνα. Για να παίζουν στη Σούπερλιγκ χωριά σαν τον Πλατανιά και ομαδούλες σαν τον Πανθρακικό και τον Εργοτέλη.

Επί του προκειμένου, λοιπόν, θέλω να καταθέσω τη διαφωνία μου. 

Κατανοείς την οργή και την αγανάκτηση του Κούγια, αλλά καμία εγκληματική οργάνωση δεν διέλυσε την ΑΕΚ. 

Η ΑΕΚ από μόνη της χρεοκόπησε. Και δύο φορές μάλιστα. Μία που τη σκαπούλαρε με το άρθρο 44 κι άλλη μία τώρα. Επιλογή τους ήταν να πέσουνε στη γάμα εθνική. Και γι' αυτό μπουκάρανε μέσα με τον Πανθρακικό. Για να το σιγουρέψουνε. 

Οπως κανένας δεν έριξε τη Λάρισα. Ο Πηλαδάκης στέγνωσε οικονομικά, πλήρωσε και την άγνοιά του στο ποδόσφαιρο κι έπεσε βήτα εθνική.
Κι έριξε μετά την ομάδα μόνος του στη γάμα εθνική για να ξεμπλέξει. 

Ο Ηρακλής πέρα από την πλαστή ενημερότητα είχε επίσης χρεοκοπήσει. Σε όλους χρώσταγε και δεν πλήρωνε κανέναν. 

Οπως κι ο Αρης. Παντελόνι τα έχουνε κάνει τα λεφτά όσοι πονηροί περάσανε από την ομάδα. Μπορεί να τους έδωσε τη χαριστική βολή ο Γουργιώτης, αλλά ο οικονομικός θάνατος ήταν δεδομένος. Με τα λεφτά που χρωστάνε δεν είχανε ζωή. 

Επιλογή τους ήταν στον Πανσερραϊκό να πέσουνε στη βήτα εθνική, ενώ στην Καλαμάτα πέσανε από μόνοι τους.
Να συμφωνήσουμε, λοιπόν, ότι γίνονται αδικίες. Οπως και σφαγές στην περίπτωση του Αρη στον Πλατανιά. Οσοι όμως φουντάρανε στη γάμα εθνική, φουντάρανε μόνοι τους, θέλανε να διαλυθούνε και διαλυθήκανε. Αυτά.

Ο ωραίος Αρης δεν σταµατά να ξαφνιάζει καθηµερινώς και να πρωτοτυπεί 

ΚΑΙ από τον Αρη Θεσσαλονίκης στον Αρη Σπηλιωτόπουλο. 

Στον άνθρωπο που άλλαξε επίπεδο στον προεκλογικό αγώνα για τον δήµο της Αθήνας. Τέρµα οι παλαιοκοµµατικές αρλούµπες και κοινοτοπίες. Ο Αρης ξαφνιάζει καθηµερινώς. Πρωτοτυπεί. Πρώτη του δουλειά µετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας να φορέσει ροζ πουλόβερ, να σηκώσει τα µανίκια και να πει κάτι που δεν έχει πει κανένας: Ωρα για δουλειά. Τροµερός. Στη συνέχεια, όταν τον ρώτησαν ποιον από τους άλλους υποψηφίους θεωρεί πιο σοβαρό αντίπαλο, ξάφνιασε ακόµα περισσότερο: Αντίπαλός µας είναι τα προβλήµατα.
Κάτι που κανείς δεν είχε σκεφτεί να το πει ποτέ. Ακολούθως έκανε την εξής συγκλονιστική δήλωση: Η Αθήνα µπορεί να γυρίσει σελίδα. Αυτό κι αν ήταν πρωτότυπο. Ο ωραίος Αρης όµως δεν σταµατάει να εκπλήσσει. Αποκάλυψε ότι γνωρίζει απ' έξω κι ανακατωτά τα προβλήµατα της Αθήνας, επειδή βγάζει σε καθηµερινή βάση για βόλτα τον σκύλο του. Συµπέρασµα: Αν δεν έχεις σκύλο, δεν κάνεις για δήµαρχος. Πρόσθεσε ακόµα ότι η Αθήνα είναι ο µεγάλος έρωτας της ζωής του. Χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποιοι είναι οι µικροί έρωτές του. Εκτός κι αν είναι µονογαµικός τύπος, αρκείται στην Αθήνα και δεν θέλει τίποτα άλλο.

Αναπολούσες τον Μαυροµάτη 

Ο Μανώλης Μαυροµάτης, µετά τη Δηµόσια Τηλεόραση, εµφανίστηκε τη Δευτέρα στο TV Μακεδονία. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι επόµενη εκποµπή που θα δώσει το «παρών» θα είναι αυτή της Αννίτας Πάνια. 

Για να πει τον πόνο του και τον καηµό του που στην όγδοη δεκαετία της ζωής του τρέχει όπως λέει ο ίδιος ανάµεσα σε Αθήνα, Βρυξέλλες, Στρασβούργο και Εδιµβούργο. 

Αφορµής δοθείσης, λοιπόν, θυµήθηκα αυτά που έγραφα πέρυσι το καλοκαίρι για την ΕΡΤ. Οτι δεν είναι το κακό που την κλείσανε, αλλά ότι θα την ξανανοίξουνε. Κι ακούς τη µετάδοση του Αρσεναλ - Μπάγερν κι αναπολείς τη δεκαετία του '70 µε τον Μαυροµάτη.


Αυτός που µεταδίδει να µην ξέρει να πει σωστά τα ονόµατα των ποδοσφαιριστών της Μπάγερν. Να λέει τον Μίλερ... Μιούλερ. 

Ο Μανώλης Μαυροµάτης τουλάχιστον είχε βρει τον τρόπο όταν µετέδιδε γερµανικό πρωτάθληµα να µην κάνει ποτέ λάθος. Οποιος παίκτης κι αν είχε την µπάλα, έλεγε Αουγκενταλερ! 

Και το χειρότερο απ' όλα: Να πάει µετά στη µικτή ζώνη να κάνει ερωτήσεις µε τα εγγλέζικά του να είναι χειρότερα κι από των ναυτικών του περασµένου αιώνα όταν έβγαιναν στη στεριά µετά το πρώτο µπάρκο. Πάρτι έγινε στα αποκαλούµενα σόσιαλ µίντια. 

Να έχουµε φτάσει στο 2014 και να στέλνουν άνθρωπο να πάει να µεταδώσει παιχνίδι Τσάµπιονς Λιγκ που τα εγγλέζικά του είναι επιπέδου «γιου φάουλ» όπως ρώταγε τους διαιτητές ο Νίκος Βαµβακούλας (φωτό).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me