25/2/14

Ρόμπα για ακόμη μία φορά

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΥ HELSINKI WATCH ΓΙΑ ΤΑ ΡΕΖΙΛΙΚΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

Ρόμπα για ακόμη μία φορά έχουμε γίνει διεθνώς αφού μετά τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν παντού μέσα από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, τώρα μας πιάνουν στο στόμα τους και για την απάνθρωπη υπόθεση Λαυρεντιάδη. Ότι και αν έχει κάνει, άφραγκο ας τον αφήσουν, αλλά δεν αξίζει σε άνθρωπο τέτοια εξευτελιστική μεταχείριση.

Με το άθλιο θέαμα του ανάπηρου επιχειρηματία πάνω σε καροτσάκι, ο οποίος είναι έτοιμος να ξεψυχήσει, ασχολούνται φορείς και οργανώσεις υπέρασπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη, ενώ η όλη υπόθεση έχει μπει στο μικροσκόπιο του Helsinki Watch

Σε αναμονή του βουλεύματος του συμβουλίου εφετών Αθηνών που θα κρίνει το  αν θα αποφυλακιστεί ή όχι ο Λούα Λούα, ο άλλοτε κραταιός επιχειρηματίας περιμένει ακόμη την επίσκεψη του ιατροδικαστή που θα έπρεπε να είχε οριστεί από τις ελληνικές δικαστικές αρχές για τη βεβαίωση όσων ο ίδιος λέει για την κατάσταση της υγείας του.

Μάλλον μάταια όμως αφού μία τέτοια έκθεση που χωρίς αμφιβολία θα τον δικαίωνε, θα ήταν απολύτως δεσμευτική για το συμβούλιο. Και ο νοών νοείτο. Τα είδαν άλλωστε με τα ίδια τους τα μάτια και οι βουλευτές της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων του κοινοβουλίου και τραβούσαν τα μαλλιά τους κάνοντας λόγο για τραγική κατάσταση που ντροπιάζει την Ελλάδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me