26/2/14

Οι Απόκριες δεν τελείωσαν, αλλά οι μάσκες έπεσαν!

www.sportandbusiness.gr

Οι Απόκριες δεν τελείωσαν, αλλά οι μάσκες έπεσαν!
Οι γνωστοί - άγνωστοι της συστηματικής παραπληροφόρησης, δεν άντεξαν και υπέπεσαν στο μεγάλο σφάλμα.

Οι μάσκες έπεσαν πλέον και τα όσα μεθοδεύονται και υποστηρίζονται μανιωδώς, αποκαλύπτονται σε όλο τους το μεγαλείο. Ο λόγος φυσικά για τις τράπεζες.

Μετά τα σενάρια στα ΜΜΕ ότι η Εθνική Τράπεζα χρειάζεται αύξηση 2,3 δις ευρώ και η Eurobank 2,5 δις ευρώ, τα γνωστά ΜΜΕ της παραπληροφόρησης, ξέχασαν να πούνε ότι πάνω σε αυτό το σενάριο ζημιών, η Τράπεζα της Ελλάδος ακούει τις διοικήσεις των τραπεζών και παίρνει τις τελικές αποφάσεις. Αποφάσεις που βασίζονται στην παραδοχή ότι οι τράπεζες μέσα σε τρία έτη, μπορούν να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες ενέργειες, έτσι ώστε να μην έχουν περαιτέρω ανάγκες κεφαλαίων.
Ειδικότερα, προβλέπεται η πώληση θυγατρικών, η μείωση του σταθμισμένου ενεργητικού (με μικρότερες χορηγήσεις) και η καταγραφή μελλοντικής κερδοφορίας.
Κατά αυτόν τον τρόπο, αν μία τράπεζα έχει κεφαλαιακές ανάγκες π.χ. 2,3 δις ευρώ αυτή την περίοδο, μπορεί στα επόμενα τρία χρόνια να επιτύχει μία κερδοφορία 1 δις ευρώ και το υπόλοιπο 1,3 δις να προέλθει είτε από πωλήσεις θυγατρικών είτε από σωστούς χειρισμούς του ενεργητικού και κατά αυτόν τον τρόπο να μην χρειάζεται άλλα κεφάλαια.
Αν, λοιπόν, η Τράπεζα της Ελλάδος πειστεί από το σχέδιο αυτό εκάστης τράπεζας, τότε δεν απαιτεί αύξηση κεφαλαίου και μάλιστα με εσπευσμένες διαδικασίες.
Μετά λοιπόν την δημοσιοποίηση των καθ΄ υπολογισμό ή πραγματικών αναγκών των τραπεζών, κυκλοφόρησε αμέσως ότι η Εθνική Τράπεζα οδεύει προς αύξηση κεφαλαίου, με τιμή 2 ευρώ ανά μετοχή. Δηλαδή, η Εθνική με TBV στο τέλος του 2013 ανά μετοχή στο 1,55 ευρώ, βγάζει P/TBV 1,29.
Οι ίδιοι κύκλοι, δίνουν ως τιμή αύξησης της Eurobank τα 0,30 του ευρώ.
Δείτε λοιπόν τώρα πώς την πατάνε και πώς παραπληροφορούν ...

Στη Eurobank (TBV/ανά μετοχή=0,66 τέλος 2013) λοιπόν, με P/TBV 1,29 θα πρέπει να γίνει η αύξηση - όπως και στην Εθνική -  στο 0,8516 του ευρώ! Σωστά διαβάσατε! Και το λένε αυτό, όσοι δίνουν τιμή αύξησης της Εθνικής τα 2 ευρώ!

Οι αυξήσεις των τραπεζών, διεθνώς,  θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι οριοθετούνται πρωτίστως από το P/TBV, συνεπώς τα συμπεράσματα είναι προφανή και εύλογα...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me