25/2/14


Bitcoin: «Εξαφανίστηκε» το site του ανταλλακτηρίου Mt Gox - Φόβοι για χρεοκοπία

10:04 - 25/02/14

Bitcoin: Φόβοι για χρεοκοπία του ανταλλακτηρίου Mt Gox

Οι πελάτες του Mt Gox από τις αρχές Φεβρουαρίου δεν έχουν τη δυνατότητα να αποσύρουν τα bitcoins τους και να τα μετατρέψουν σε δολάρια. Οι CEOs έξι μεγάλων χρηματιστηρίων bitcoin και επιχειρήσεων καθησυχάζουν τους πελάτες σε ότι αφορά την ασφάλεια των κεφαλαίων τους.
 
«Βουτιά» μεγαλύτερη του 20% κατέγραψε η τιμή του εικονικού νομίσματος bitcoin σήμερα το πρωί, καθώς το ανταλλακτήριο Mt Gox τέθηκε εκτός λειτουργίας εν μέσω ανησυχιών ότι βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, όπως μεταδίδει το CNBC.
 
Η ιστοσελίδα της ιαπωνικής εταιρείας Mt Gox έδειχνε μια λευκή σελίδα σήμερα το πρωί ενώ οι διαπραγματεύσεις σταμάτησαν. Τη Δευτέρα το χρηματιστήριο διέγραψε όλες τις αναρτήσεις του στο Twitter και ο CEO του, Mark Karpeles παραιτήθηκε την Κυριακή από το διοικητικό συμβούλιο του Bitcoin Foundation.

Οι πελάτες του Mt Gox από τις αρχές Φεβρουαρίου δεν έχουν τη δυνατότητα να αποσύρουν τα bitcoins τους και να τα μετατρέψουν σε αμερικανικά δολάρια.

Το ανταλλακτήριο bitcoin απέδωσε το πρόβλημα σε ένα κρίσιμης σημασίας ελάττωμα του κρυπτονομίσματος – γνωστό ως «συναλλακτική ευπλαστότητα»- το οποίο, όπως υποστηρίζει, επηρέασε όλα τα ανταλλακτήρια.

Τα προβλήματα αυτά προκάλεσαν οργή στην κοινότητα bitcoin με ορισμένους πελάτες να στρέφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους εν μέσω φημών ότι η εταιρεία ενδέχεται να κρύβει τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Ήδη, σύμφωνα με την WSJ, οι διευθύνοντες σύμβουλοι έξι μεγάλων ανταλλακτηρίων bitcoin και επιχειρήσεων δεσμεύτηκαν να συντονίσουν τις προσπάθειές τους για να καθησυχάσουν τους πελάτες σε ότι αφορά την ασφάλεια των κεφαλαίων τους, λόγω των εντεινόμενων ανησυχιών για το μέλλον του Mt. Gox.

Το Bitcoin Foundation, που στόχο έχει να βοηθήσει στην προώθηση και στην προστασία του εναλλακτικού νομίσματος, εξέδωσε ανακοίνωση σήμερα στην οποία δηλώνει ότι «σοκαρίστηκε» όταν έμαθε για την «υποτιθέμενη χρεοκοπία» του Mt Gox.

«Αν και δεν είμαστε σε θέση να σχολιάσουμε ως προς το εάν οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Mt Gox χρησιμοποιούσαν τις βέλτιστες λειτουργικές πρακτικές και λογικές λογιστικές διαδικασίες, μπορούμε να διαβεβαιώσουμε το κοινό ότι το πρωτόκολλο bitcoin λειτουργεί σωστά», τονίζει στην ίδια ανακοίνωση.

Η τιμή του bitcoin υποχώρησε στα 425 δολάρια το πρωί, σύμφωνα με το CoinDesk, το οποίο παρακολουθεί την τιμή σε μια σειρά μεγάλων ανταλλακτηρίων, από τα 545 δολάρια που ήταν η τιμή ανοίγματος. Η τιμή του νομίσματος στο Mt Gox είχε υποχωρήσει κάτω από τα 100 δολάρια πριν τεθεί εκτός λειτουργίας η ιστοσελίδα του ανταλλακτηρίου.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me