7/2/14

07/02/14

XA: Επιστρέφουν στο «ραντάρ» οι 1.300 μονάδες

του Γιώργου Α. Σαββάκη
Η ανοδική βραχυπρόθεσμη εικόνα ενισχύει και τη μεσοπρόθεσμη προσέγγιση, με τον πρώτο στόχο τα προηγούμενα υψηλά των 1.306 μονάδων. Κρίσιμη η κίνηση τραπεζών και warrants. Οι επόμενες στηρίξεις και αντιστάσεις.
XA: Επιστρέφουν στο «ραντάρ» οι 1.300 μονάδες -Οι επόμενες στηρίξεις και αντιστάσεις
Η αλλαγή του κλίματος και η επιστροφή των αγοραστών, σε συνδυασμό με την βραχυπρόθεσμη υπερβολική πίεση της αγοράς και την κίνηση σε «υπερπωλημένες» ζώνες του Γενικού Δείκτη και του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης, οδηγούν πλέον τις τιμές των μετοχών.
Η άνοδος του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης από το χαμηλό του είναι 11,5%, με 6 συνεχόμενες συνεδριάσεις, ενώ το πτωτικό κύμα διήρκησε περισσότερο, 9 συνεδριάσεις και υποχώρηση έφτασε 14%. Οι συνεδριάσεις των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι οι αγοραστές αρχίζουν να αποκτούν και πάλι διάθεση για αυξημένο ρίσκο και αγοράζουν σε όλες τις ενδοσυνεδριακές διορθώσεις.
Η επιστροφή της ανοδικής βραχυπρόθεσμης εικόνας ενισχύει και τη μεσοπρόθεσμη προσέγγιση, με τον πρώτο στόχο τα προηγούμενα υψηλά των 1.306 μονάδων.
Από πλευράς στηρίξεων για τον βασικό χρηματιστηριακό δείκτη ξεχωρίζουν οι 1.115 μονάδες, όπου σταμάτησε η πτωτική κίνηση του Ιανουαρίου και εν συνεχεία το χαμηλό των 1.095-1.100 μονάδων που σημειώθηκε στις 23 Δεκεμβρίου. Μικρή αντίσταση πριν από τις 1.300 μονάδες είναι η περιοχή γύρω από τις 1.260 μονάδες.

Η τεχνική εικόνα του Γενικού Δείκτη


Παράλληλα, η προσέγγιση των 366 μονάδων του FTSE/ASE Large Cap -χαμηλό στις 23 Δεκεμβρίου οι 363 μονάδες- δείχνουν ότι οι αγοραστές αντέδρασαν με σωστό timing και σύμφωνα με τις επιταγές της τεχνικής ανάλυσης.

Η εικόνα για τον FT 25


Η πιθανή διόρθωση έως τις 363 μονάδες, για την ώρα, φαίνεται να περικλείει ολόκληρη την πρώτη φάση της διόρθωσης. Η βραχυχρόνια εικόνα δείχνει ως πιθανές ζώνες στήριξης τις 400 μονάδες, τις 390-393 μονάδες και, χαμηλότερα, τα επίπεδα των 380-385 μονάδων. Πιο μεσοπρόθεσμα, ωστόσο, η εικόνα παραμένει θετική και ο δείκτης πάνω από τις 415 μονάδες, κυνηγά τα υψηλά των 430 μονάδων.
Βαρύνουσα σημασία έχει πλέον η κίνηση του τραπεζικού δείκτη. Βραχυπρόθεσμα, η στήριξη είναι ο εκθετικός κινητός μέσος όρος τόσο των 55 όσο και των 200 ημερών, που έχει πλησιάσει τη ζώνη των 180-185 μονάδων. Για τον τραπεζικό κλάδο, η διατήρηση πάνω από τις 167 μονάδες έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού από τα μέσα Οκτωβρίου το επίπεδο αυτό έχει μείνει ανέπαφο σε όλες τις πτωτικές διαθέσεις των τραπεζικών μετοχών.
Στην πρόσφατη πτωτική κίνηση, οι 165 μονάδες έδωσαν επιβεβαίωση για τη σημασία του επιπέδου. Χαμηλότερα, το επίπεδο των 160 μονάδων είναι μια μικρή στήριξη, αν και η κίνηση κάτω από τις 165 μονάδες, «χαλά» υπερβολικά την εικόνα του δείκτη.
Οι τιμές των warrants αρχίζουν πλέον να έχουν υπερβάλλουσα σημασία μιας και μετά την πρώτη περίοδο εξάσκησης έχουν αρχίσει και αντιδρούν διαφορετικά στη μεταβλητότητα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me