14/1/14

Dromeus Capital: Ευκαιρίες στα ελληνικά ομόλογα και τις τράπεζες

Σημαντικά περιθώρια για υπεραξίες στα ελληνικά κρατικά ομόλογα βλέπει η Dromeus Capital που εκτιμά ότι διαπραγματεύονται με αποδόσεις ως και 200 μονάδες βάσης περισσότερο από όσο υπολογίζεται ότι είναι η ορθή αποτίμησή τους. Το spread των 650 μονάδων βάσης χαρακτηρίζεται έτσι μεγάλο.
Παράλληλα διατυπώνεται αισιοδοξία για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο που κρίνεται επαρκώς κεφαλαιοποιημένος για να αντέξει περεταίρω επιδείνωση του χαρτοφυλακίου των μη εξυπηρετούμενων δανείων και εκφράζεται προτίμηση για τις Alpha Bank και Πειραιώς.

Ακόμη, εκτιμάται ότι υπάρχουν περιθώρια στα ελληνικά τραπεζικά warrants και υποστηρίζεται ότι η χώρα θα λάβει περεταίρω ευρωπαϊκή  βοήθεια στην διευθέτηση του ζητήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. 
 
Κλειδί θεωρείται το πολιτικό ρίσκο πλην όμως δεν θεωρείται επαρκής λόγος αποσταθεροποίησης ενδεχόμενη πρωτοκαθεδρία του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές ειδικά εάν αθροιστικά τα ποσοστά της συγκυβέρνησης εξακολουθούν να ξεπερνούν αυτά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Dromeus Capital στο ετήσιο report της για το Dromeus Greek Advantage Fund δηλώνει επίσης πως εξακολουθεί να αναζητά με επιτυχία ευκαιρίες μεταξύ του ελληνικού επιχειρηματικού χάρτη.

Ηλιας. Γ. Μπέλλος 


Πηγή:www.capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me