14/1/14

ΣΧΟΛΙΟ του Αποστόλη Σκουμπούρη

Μια ζωή πλιάτσικο, απουσία εθνικής συνείδησης, καμιά αίσθηση κοινωνικότητας.

Μιζέρια, σενάρια συνωμοσίας και κρυφές δημοσκοπήσεις


Κρυφές και… φανερές δημοσκοπήσεις, σενάρια συνωμοσίας, μιζέρια… Αντί να υπάρξει το έλλασσον της συναίνεσης, όπως σε άλλες χώρες όπως η Ιρλανδία!

Σε μια συγκυρία που τα
spreads πέφτουν, όλος ο ευρωπαϊκός νότος έχει βελτιώσει σημαντικά την εικόνα του, υπάρχει η προεδρία στην Ε.Ε. που όπως και να ‘χει, δίνει αβάντες.

Η μιζέρια όμως συνεχίζεται. Ενώ κανένας ή ελάχιστοι από το διεθνές στερέωμα αναφέρονται σε διωγμό χώρα από το ευρώ (πλέον) κάποιοι σε εγχώριο επίπεδο (βλέπε Σημίτης) κάνουν αρθρογραφικό… ακτιβισμό για τη δραχμή! 

Λες και πρόκειται για ζήτημα… καφενείου, για ζήτημα που λαϊκής κατανάλωσης!

Σε μια συγκυρία που η «ανάγνωση» των αγορών για τη χώρα είναι εκκωφαντικά πιο βελτιωμένη και αλλαγμένη με τα προ ενάμιση ή δύο ετών επίπεδα, οι Έλληνες εντρυφούν στη μιζέρια!

Τη στιγμή που υπάρχει ρητορική να ανοίξουν ξανά οι αγορές χρήματος για τη χώρα, κάτι που θα είναι η αρχή του τέλους της εξάρτησης από… εξουσίες άλλων χωρών για δανεισμό και θα ανοίξει τις κάνουλες πρόσβασης στο δανεισμό για τις ελληνικές επιχειρήσεις, κάποιοι επαναφέρουν μπαμπούλες, νυχτερίδες και αράχνες!

Τη στιγμή που η (μακράν) μεγαλύτερη… βαριά βιομηχανία της χώρας – ο τουρισμός - πάει κάτι παραπάνω από εξαιρετικά, έχοντας σπάσει ρεκόρ το 2013, με τέλεια παρακαταθήκη για ακόμη ένα ιστορικό ρεκόρ το 2014, κάποιοι επαναφέρουν σενάρια διχασμού, συνωμοσίας και μαυρίλας.

Τη στιγμή που η διεθνής γεωστρατηγική συγκυρία ευνοεί τα μέγιστα τη χώρα, καθώς μετά την αραβική κρίση υπάρχουν σημαντικές αναταραχές στην γειτονική Τουρκία, η οποία αποτελεί το διαρκώς και πιο ανταγωνιστικό αντίπαλο δέος στα παράλια της χώρας από πλευράς τουρισμού, κάποιοι επενδύουν στο… σκότος!

Λες και θα κερδίσουμε κάτι αν διαλυθούμε. Μια ζωή πλιάτσικο, απουσία εθνικής συνείδησης, καμιά αίσθηση κοινωνικότητας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me