19/1/14

Καλωστα κι ας αργησαν ... λιγακι τα παιδια...

ΚΑΙ ΣΤΗ 5ΑΔΑ ΣΚΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ...

 

NBG Securities - Στα πρώτα στάδια πολυετούς ανάκαμψης το ΧΑ - Ξεχωρίζουν οι τράπεζες

Στα πρώτα στάδια της ανάκαμψης, η οποία όχι μόνο θα ισχυροποιηθεί, αλλά θα συνεχιστεί και μετά το 2014, βρίσκεται το ελληνικό χρηματιστήριο, εκτιμά η NBG Securities.

Όπως προβλέπει, η ελληνική αγορά έχει εισέλθει στη φάση της ανάκαμψης, η οποία δεν αναμένεται να ανακοπεί. Ειδικά για το 2014, τα εταιρικά αποτελέσματα και οι επιχειρηματικές δραστηριότητες θα αποτελέσουν τους καταλύτες του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Σημαντική ώθηση εκτιμάται πως θα λάβουν οι κλάδοι των κατασκευών, των λιανικών πωλήσεων και οι τράπεζες.

Σε ό,τι αφορά στον τραπεζικό κλάδο, η χρηματιστηριακή προβλέπει βελτίωση της κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών ήδη από φέτος. Ταυτόχρονα, θεωρεί πως τα warrants των τραπεζών αποτελούν μια καλή τοποθέτηση, σε εναρμόνιση με την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, αλλά και ριψοκίνδυνη την ίδια στιγμή.

Πλην του τραπεζικού κλάδου, η NBG Securities εκφράζει την προτίμησή της στις εξής μετοχές: Fοlli Follie Group, Motor Oil, Eλλάκτωρ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ.

Τέλος τονίζεται ότι η υποβάθμιση του ελληνικού χρηματιστηρίου στις αναδυόμενες αγορές θα επιτρέψει στις ελληνικές επιχειρήσεις με ισχυρές ταμειακές ροές να καταστούν ανταγωνιστικές έναντι των "αντιπάλων" τους.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me