10/12/13

Ο έξυπνος κύριος Λύκος

newmoney.gr

Ο Νίκος Λύκος είναι δίχως άλλο έξυπνος και ικανός επιχειρηματίας, όμως είναι άγνωστο ποια είναι η άποψη που έχει για τους επενδυτές κι αυτό γιατί η δημόσια πρόταση που κάνει στα τρέχοντα επίπεδα σε κεφαλαιοποίηση περί τα 30 εκατ. ευρώ για την εταιρεία του Inform Π. Λύκος η οποία υπολογίζεται ότι έχει καθαρή θέση περί τα 70 εκατ. ευρώ δεν αντικατοπτρίζει το συμφέρον όσων έχουν κρατήσει μακροπρόθεσμα τις μετοχές τους εφόσον αποφασίσουν να τις δώσουν.



Είναι πραγματικά δυσάρεστο για το θεσμό του χρηματιστηρίου να γίνονται τέτοιες κινήσεις γιατί δημιουργούν την αίσθηση ότι σπεύδουν να εκμεταλλευτούν τα προβλήματα μικροεπενδυτών απέναντι σε μία ύφεση, έλλειψη ρευστότητας και εναγώνια προσπάθεια να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις για να μαζευτούν “σε ευνοϊκά επίπεδα για τους επιχειρηματίες” τα κομμάτια των μικρομετόχων. 

Είναι και αυτό ένα σύμπτωμα των καιρών και καταδεικνύει ότι με τη δημιουργία σειράς αντικινήτρων όπως η φορολογία στην υπεραξία τείνει να περιοριστεί και να μηδενιστεί ο ρόλος της μακροπρόθεσμης επένδυσης για τους μετόχους της εταιρείας, μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης, αλλά και η απαξίωση του θεσμού ως εργαλείο χρηματοδότησης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me