25/12/13

Πώς η κα Ρεπούση ποντάρει στην άνοδο του ελληνικού ΑΕΠ


Πώς η κα Ρεπούση ποντάρει στην άνοδο του ελληνικού ΑΕΠ
Του Δημήτρη Παφίλα



Στο warrant που είναι συνδεδεμένο με το ΑΕΠ της Ελλάδας, σε ελληνικά ομόλογα, στην Apple, στην Τoyota Iαπωνίας και μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων έχει επενδύσει 700.000 χιλ. Ευρώ και 53 χιλιάδες δολάρια η Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση.

Σ' ένα ιδιαίτερα προσεγμένο χαρτοφυλάκιο, η κα Ρεπούση έχει ποντάρει 62 χιλιάδες ευρώ στο warrant του ελληνικού ΑΕΠ, το οποίο, εφόσον θα ανεβεί το 2014 τότε η τιμή του θα σημειώσει μεγάλη άνοδο. (σ.σ το συγκεκριμένο προϊόν που έχει παρουσιάσει το newmoney.gr ενδελεχώς, είχε τιμή 0,40 και όταν ανακοινώθηκε το πλεόνασμα ανέβηκε στο 1,20. Προφανώς, η κα Ρεπούση περιμένει άνοδο του ΑΕΠ πάνω απο το 0,60%.

Τοποθέτηση, όμως, 74 χιλ ευρώ υπάρχει και σε ελληνικά ομόλογα. Τουλάχιστον, η κα Ρεπούση ποντάρει στην άνοδο της χώρας και δεν περιορίζεται στα Αμοιβαία κεφάλαια, όπως οι κ. Σταθάκης, Τσακαλώτος. 


Κέρδη σημειώνει, όμως, η κα Ρεπούση στην Apple καθώς έχει κόστος κτήσης 350 δολάρια και 299 αντίστοιχα, όταν η τιμή του έχει φθάσει στα 566 δολάρια. 


Αντίθετα, στις ελληνικές μετοχές δεν έχει πάει τόσο καλά καθώς με 18.000 Μυτιληναίους έχει κόστος κτήσης 7,61 ενω διαθέτει και 2047 Εθνικές μέση τιμή 9,5 ευρώ (προφανώς έχουν πουληθεί τα warrants).


Μια θέση 25.000 δολαρίων ή 2,6 εκατ γιεν διαθέτει στην Τoyota. Μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων υπάρχουν στην Pimco, την Jp Morgan, το PF Russian κα.  

Συνολικά, όπως προαναφέρθηκε η κα Ρεπούση έχει επενδύσει 700 χιλ. σε ευρώ, ενώ διαθέτει και 53 χιλιάδες δολάρια στην MS Global και την GVS Capital Corporation. 


H Bουλευτής της ΔΗ.ΜΑΡ διαθέτει και 125 χιλιάδες ευρώ σε διάφορες τραπεζικές καταθέσεις και 37,8 χιλιάδες σε δολάρια.  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me