28/12/13

Εκείνος θέλει αλλά το …”κουμάντο” λέει “όχι”.

Η Μέρκελ δεν θέλει τον Γιούνκερ υποψήφιο πρόεδρο της Κομισιόν



Ο λόγος για τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που δεν δείχνει νασυγκεντρώνει πολλές ελπίδες να τεθεί υποψήφιος για Πρόεδρος της Κομισιόν καθώς σκοντάφτει στην άρνηση της Α. Μέρκελ.

Η αντιπρόταση της κας Μέρκελ -αν επιμείνει ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου να πάρει κάποια θέση- είναι να δοθεί στον Γιούνκερ η καρέκλα του προέδρου του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπως αναφέρει η LeMonde.

Η άρνηση της Ανγκελα Μέρκελ σημαίνει πως το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δεν έχει ακόμη υποψήφιο για την θέση, οπότε, ο σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς, υποψήφιος του PSE, του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, κάνει προεκλογική εκστρατεία μόνος του! Βέβαια, δεν έχει καμία πιθανότητα να εκλεγεί αφού η πλειοψηφία στην Ευρώπη είναι συντηρητική.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον θα ήθελε να προτείνει για τη θέση του Προέδρου της Κομισιόν τον ιρλανδό πρωθυπουργό Εντα Κέινι αλλά και μόνο το γεγονός ότι τον προτείνει Βρετανός δεν του δίνει καμία ελπίδα.

Ο Φινλανδός Jyrki Katainen δήλωσε μόνος του ότι θα ήθελε να είναι υποψήφιος αλλά υπάρχουν φόβοι ότι ένας πολιτικός από μια χώρα που έχει τριπλό Α στην οικονομία της θα τρομοκρατήσει τις χώρες του Νότου.

Το Βερολίνο θα ήθελε να προτείνει τον πολωνό πρωθυπουργό Donald Tusk αλλά αντιμετωπίζει δυσκολίες στην ίδια τη χώρα του.

Ο γάλλος επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ θα ήθελε να είναι υποψήφιος αλλά δεν υπήρξε πρωθυπουργός οπότε δεν έχει ελπίδες, σύν το γεγονός ότι δεν τον θέλουν οι Γερμανοί.

Το PPE θα πρέπει να αποφασίσει ποιός θα είναι ο διάδοχος του Ζοζέ Μπαρόζο ως τις αρχές Μαίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me