31/12/13

Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ποιος είναι ο Νούμερο 1 κίνδυνος...

Ποιος είναι ο Νούμερο 1 κίνδυνος που απειλεί τόσο τον ανεπτυγμένο κόσμο, όσο και τις αναδυόμενες αγορές; "Ο πολιτικός κίνδυνος" προειδοποιεί ρητά και κατηγορηματικά ο Nicholas Spiro, γενικός διευθυντής της Spiro Sovereign Strategy.



Όπως εξηγεί στην τελευταία ανάλυσή του για το 2013, το πολιτικό ρίσκο αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας το 2014. Ενδεικτικά παραδείγματα; Δεν είναι λίγα...


- Η πολιτική δίνη στην οποία έχει επιδοθεί η Τουρκία, υπό το βάρος του μεγάλου σκανδάλου διαφθοράς. - Οι μεγάλης κλίμακας διαμαρτυρίες σε Ουκρανία και Ταϊλάνδη. - Το ευρωσκεπτικιστικό και αντι-γερμανικό αίσθημα εντός της Ευρωζώνης.


- Η έλλειψη ισχυρής ηγεσίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην παγκόσμια οικονομία. "Το πολιτικό ρίσκο αυξήθηκε κατακόρυφα το 2013. Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι θα λάβει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις το 2014", υποστηρίζει ο επικεφαλής της Spiro Sovereign Strategy.


Εστιάζοντας ο Nicholas Spiro περαιτέρω στην πορεία της Ευρωζώνης, εξηγεί χαρακτηριστικά: Η ανάγκη για επιτάχυνση της επιβολής των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων θέτει σε κίνδυνο την πολιτική σταθερότητα στην Ευρωζώνη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me