Tα 10 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου σε φωτογραφίες
Από το Χάρβαρντ μέχρι το
Κέιμπριτζ, τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα βγάζουν πλανητάρχες.
Massachusetts Institute of Technology: Πρόκειται για το τμήμα της ιδιωτικής έρευνας του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ στη Μασαχουσέτη με έμφαση στην επιστήμη, τη μηχανική, την τεχνολογική εκπαίδευση και την έρευνα. Ιδρύθηκε το 1861.
Harvard University: Το περίφημο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το πιο παλιό στις ΗΠΑ, καθώς φτιάχτηκε το 1636. Από εκεί έχουν αποφοιτήσει οκτώ πρόεδροι της χώρας και 62 δισεκατομμυριούχοι.
Cambridge University: Πρόκειται για το πρώτο σε κατάταξη πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο ιδρύθηκε το 1209.
University College London: Το γνωστό και ως UCL είναι το παλιότερο κολέγιο του Λονδίνου, ενώ ήταν και το πρώτο που απευθυνόταν σε μαθητές ανεξάρτητα από την εθνικότητα ή το φύλλο τους.
Imperial College London: Ιδρύθηκε το 1907 και ειδικεύεται στον τομέα της επιστήμης, της μηχανικής, της ιατρικής και των επιχειρήσεων.
Oxford University: Το αρχαιότερο πανεπιστήμιο του αγγλόφωνου κόσμου, το οποίο έχει μεταφέρει στο τώρα σημαντικά στοιχεία της διδασκαλίας του 20ου αιώνα, καθώς ιδρύθηκε το 1096.
Stanford University: Με έδρα την Καλιφόρνια, ιδρύθηκε το 1891 και πήρε το όνομά του από το γιο του μεγιστάνα του σιδηροδρόμου Leland Stanford, ο οποίος δήλωσε ότι «τα παιδιά της Καλιφόρνια πρέπει να είναι τα παιδιά μας», μετά το θάνατό του από τύφο.
Yale University: Ιδρύθηκε το 1701 στο New Haven του Κονέκτικατ και έχει περίπου 5.300 προπτυχιακούς και 6.100 πτυχιούχους φοιτητές και επαγγελματίες. Από εκεί αποφοίτησαν πέντε πρόεδροι των ΗΠΑ.
Chicago University: Το πανεπιστήμιο του Σικάγου είναι το μεγαλύτερο και το πιο αξιόλογο στον χώρο των ΜΜΕ.
California Institute of Technology: Βρίσκεται στην Πασαντίνα, ιδρύθηκε το 1891 και δίνει μεγάλη έμφαση στην επιστήμη και την τεχνολογία.
Εν τω μεταξύ στο ταλιμπανιστάν
Δείτε να ευφρανθείτε πώς έχουν καταντήσει τις σχολές που πληρώνετε με τους φόρους σας!
Ανακοίνωση "φοιτητών" (τροφίμων ψυχιατρείου):
«Όσοι βρεθήκαμε στη σχολή τις τελευταίες μέρες είδαμε τους τοίχους της σχολής μας κενούς! Όλες οι αφίσες ξυλώθηκαν και οι τοίχοι βάφτηκαν λευκοί λες και είμαστε σε ψυχιατρείο. Η αλήθεια είναι ότι το περιμέναμε από μέρα σε μέρα μιάς και η έκφραση "καθαρό" πολυτεχνείο έχει αρχίσει να γίνεται καραμέλα σε προέδρους, πρυτάνεις μανατζεραίους του ΕΜΠ. Επίσης είναι αλήθεια ότι γνωρίζουμε ποιό είναι αυτό. Είναι το Πολυτεχνείο με τοίχους νοσοκομείου, απαλλαγμένο από κάθε έννοια πολιτικής δραστηρότητας εντός αυτού. Είναι το Πολυτεχνείο που θα υπάρχει σαν χώρος μόνο για παρακολούθηση, διάβασμα, εξετάσεις και ερευνητικά προγράμματα για εταιρείες ή τον στρατό. Είναι το Πολυτεχνείο για φοιτητές-ρομπότ που προετοιμάζονται να γίνουν όσο πιο παραγωγικοί γίνεται για τους αυριανούς εργοδότες».
Στο πανεπιστήμιο Μάλτας, επικρατεί μια αδειωσύνη, ένα κρύο, μια νέκρα...
Ενώ στη δική μας Ιατρική βλέπουμε μια ελεύθερη διακίνηση ιδεών, μια
ζωντάνια, ένα κλίμα που ωθεί την μάθηση και την επιστήμη προς τα εμπρός...
Το λυπηρό είναι ότι αυτά είναι αποτέλεσμα της νέας γενιάς.Γι αυτό πιστεύω πώς η χώρα δεν έχει κανένα μέλλον.
«Να μεγαλώνω σα φυτό στη Ρωμιοσύνη μέσα. Σκοπό να μην έχω, παρά να είμαι εγώ ο σκοπός μου. Να περνώ στη Ρωμιοσύνη μέσα σαν άστρο που λάμπει στο σκοτάδι. Η μορφή μου, περνώντας, να ξυπνά τους άλλους και να θέλουν να τη μιμούνται...»» Ίων Δραγούμης
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες