O Tσίπρας έκανε τις επιλογές του. Και ο λαός τις δικές του. Ο Τσίπρας αγκάλιασε τους καλαφαγιάννηδες, τους φωτόπουλους, τους μπουτόπουλους, τις κρατικοδίαιτες μετριότητες πάσης φύσεως. 

Και η πλατεία του ανπάντησε με ένα τεράστιο κενό. Δυστυχώς για τον Τσίπρα στην εποχή της πληροφορίας τίποτε δεν μένει κρυφό. Ούτε εκείνα τα πάρε-δώσε τύπου Λαφαζάνη με εκλεκτά μέλη της εγχώριας διαπλοκής. Ο ΣΥΡΙΖΑ γύρισε την πλάτη στο λαό και αγκάλιασε το βαθύ κράτος της μεταπολίτευσης και με αυτό πορεύεται.


Στον Τσίπρα ο λαός θα μπορούσε να συγχωρήσει την απειρία, ακόμη και τις κωλοτούμπες σε σχέση με το μέσα-έξω στο ευρώ. Αυτό όμως που δεν μπορείς με τίποτε να καταπιείς είναι η εικόνα την αλλαλάζουσας Κωνσταντοπούλου έξω από την ΕΡΤ με το συνδικαλισταρά Καλφαγιάννη στο πλευρό της. 

Με την ίδια λογική η Κουμουνδούρου κινήθηκε και στους δημοσιογράφους. Αγκάλιασε το κρατικοδίαιτο κηφηναριό, τους διπλοθεσίτες, το κατεστημένο των "επαγγελματιών" της Αριστεράς. Ότι δηλαδή κάνουν και οι αντίπαλες συμμορίες. Ότι κάνει η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η Χρυσαυγή. Δείτε το ΠΑΣΟΚ για παράδειγμα.  

Ο φίλος μου ο Διονύσης μάζεψε στο Action 24 όλο τον χυλό της δημοσιογραφίας, με αξιακά κριτήρια τύπου Βρυώνη. Τα κόμματα λειτουργούν σαν παρεούλες για να μην πούμε σαν συμμορίες κολλητών. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί εξαίρεση. Κι αν σαν αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγει να πορευθεί με το βαθύ κράτος των συνδικαλισταραίων σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση όλο αυτό το λεφούσι των τυχοδιωκτών σαλαταδόρων θα λιανίσει ότι απέμεινε. Η άδεια πλατεία απάντησε στις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ...