5/9/14

Η Λίμνη Βουλιαγμένης –ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ''ΣΟΚ''

Η Λίμνη Βουλιαγμένης –ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΟΚ

Σε ελάχιστη απόσταση από το κέντρο της πόλης, υπάρχει ένα φυσικό διατηρητέο μνημείο, με ιαματικά νερά από πηγές βάθους έως και 100 μέτρων, περιτριγυρισμένο από βράχους και πεύκα. 
 
Κι αυτό το μέρος είναι η μυθική Λίμνη Βουλιαγμένης. Μια φυσική πισίνα, σε οβάλ σχήμα, όπου στον πυθμένα της ανοίγεται η είσοδος ενός υποβρύχιου σπηλαίου μήκους 3.125 μέτρων.

Η μαγεία της όμως δεν περιορίζεται στα πεντακάθαρα ιαματικά νερά της. Ακόμα κι αν αυτά εγγυώνται ευεξία, αναζωογόνηση και τόνωση σε συνδυασμό και με τα διάσημα spa fish, το περιβάλλον της λίμνης διαθέτει μια ιδιαίτερη γοητεία, που όταν την επισκέπτεσαι πρωί... θέλεις να παραμείνεις εκεί μέχρι αργά το βράδυ.

Οι επιλογές που σου προσφέρονται είναι αμέτρητες: βουτιές σε πεντακάθαρα νερά, με σταθερή θερμοκρασία μεταξύ 22 και 29 °C χειμώνα-καλοκαίρι, πεζοπορία, ποδήλατο, μαθήματα yoga και pilates, βόλτες στο πευκοδάσος και φυσικά δροσερά cocktail δίπλα στις μαγευτικές της όχθες και υπέροχα, ελαφριά πιάτα στο Restaurant της, για κάθε στιγμή. Ένα Restaurant, που πέρα από το περιβάλλον και τις προσεγμένες του γεύσεις, ενδείκνυται για βραδινές εξορμήσεις, μέχρι και τις πολύ μικρές ώρες.

Και αν όλα αυτά δεν είναι αρκετά για να καταλάβετε τη μαγεία της, μια βόλτα στη Βουλιαγμένη είναι αρκετή για να σας πείσει.

Μαγική κι όμως αληθινή.

Όσα δεν ξέρετε για τη Λίμνη:

Το σχήμα της Λίμνης είναι οβάλ, ο βυθός της δεν ξεπερνά τα 16μέτρα και η επιφάνεια της βρίσκεται μισό μέτρο πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Τα νερά της τροφοδοτούνται τόσο από υπόγειες πηγές όσο και από την θάλασσα, με συνέπεια να είναι υφάλμυρα. Στον πυθμένα της λίμνης ανοίγεται η είσοδος ενός πολυδαίδαλου υποβρύχιου σπηλαίου που εκτείνεται σε μήκος τουλάχιστον 3.123 μέτρων στα ασβεστολιθικά πετρώματα της περιοχής. Στην περιοχή αυτή βρίσκεται και η μεγαλύτερη υπόγεια σήραγγα στον κόσμο με μήκος 800 μέτρα, πλάτος από 60 έως 150 μέτρα, ενώ το βάθος της σήραγγάς κατά μέσο όρο φτάνει τα 80 μέτρα. Το συνολικό μήκος των 14 υπόγειων σηράγγων του σπηλαίου φθάνει τα 4,3 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με έρευνες, το εντυπωσιακό της σχήμα προήλθε από διάφορες γεωλογικές μεταβολές που δεν μπορούν να προσδιορισθούν χρονικά. Στο σημείο που σήμερα βρίσκεται η λίμνη, υπήρχε ένα τεράστιο υπόγειο σπήλαιο στο εσωτερικό του οποίου έτρεχαν άφθονα νερά υψηλής θερμοκρασίας, τα οποία και διέβρωσαν τα τοιχώματα, με αποτέλεσμα την υποχώρηση της οροφής του σπηλαίου και την καταβύθιση του ορεινού όγκου.

Κατά την διάρκεια μιας εξερευνητικής κατάδυσης στο υποθαλάσσιο σπήλαιο της Βουλιαγμένης ανακαλύφθηκε ένας τεράστιος σταλαγμίτης. Το γεωλογικό αυτό μνημείο βρίσκεται σε βάθος 105 μέτρων, περίπου 730 μέτρα από την είσοδο του σπηλαίου. Αυτή η ανακάλυψη άλλαξε ολοκληρωτικά τη θεωρία για τον πρόσφατο σχηματισμό της Μεσογείου καθώς οι σταλακτίτες δε δημιουργούνται ποτέ κάτω από την επιφάνεια του νερού

Το Νερό

Το νερό της λίμνης αναβλύζει από πηγές βάθους 50 και 100 μέτρων. Η θερμοκρασία του παραμένει σταθερή μεταξύ 22ο C και 29ο C. Υπολογίζεται ότι η στάθμη της Λίμνης υπερβαίνει κατά 50εκ την επιφάνεια της θάλασσας και έτσι εκβάλλει σ’ αυτήν λόγω υπερχείλισης, επομένως το νερό ανανεώνεται συνεχώς από τις ιαματικές πηγές της.

Ιδιότητες Ιαματικών Υδάτων

Η θεραπευτική δράση της ιαματικής πηγής βασίζεται στις ιδιότητες και στα συστατικά του νερού (κάλιο, νάτριο , λίθιο, αμμώνιο, ασβέστιο, σίδηρο, χλώριο , ιώδιο και μικρή ποσότητα ραδιενέργειας).

Λόγω της πλούσιας περιεκτικότητας σε άλατα και μέταλλα τα ιαματικά νερά της λίμνης συμβάλλουν στην μετατραυματική αποκατάσταση, στην ανακούφιση παθήσεων του μυοσκελετικού συστήματος, σε ορθοπεδικές και ρευματικές παθήσεις, σε νευρίτιδες και πολυνευροπάθειες, καθώς και σε ορισμένες γυναικολογικές και δερματολογικές παθήσεις.

Η υδροθεραπεία με Ιαματικά νερά είναι μία διεθνώς αναγνωρισμένη μέθοδος, με τεκμηριωμένα ευεργετικά αποτελέσματα. Οι φυσικοί τρόποι θεραπείας προασπίζουν την υγεία και ταυτόχρονα λειτουργούν προληπτικά στην εκδήλωση διάφορων ασθενειών. Η Λίμνη Βουλιαγμένης είναι αναγνωρισμένη ιαματική πηγή από τον ΕΟΤ και συμπεριλαμβάνεται στον Εθνικό Κατάλογο «Ιαματικών πηγών Ελλάδος».

Όσο η μέρα προχωράει και ο ήλιος δύει, η λίμνη αποκαλύπτει ιδιαίτερες στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας που συνοδεύονται από απαλή μουσική σε ένα σπάνιας ακουστικής φυσικό τοπίο.

Σας προσκαλούμε για ένα γαστρονομικό ταξίδι με μοναδικές μεσογειακές δημιουργίες από τον chefκ. Μάνο Παπαευσταθίου.
Απολαύστε τις υπέροχες φωτογραφίες με την απαράμιλλη ομορφιά και το παρακάτω βίντεο που σας δείχνει όλο το μεγαλείο:












Η αλήθεια είναι, πως οι βραδινές λήψεις, μας κόβουν την ανάσα! 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me