22/10/13

X.A.: Πολλά, μικρά και ενδιαφέροντα...




ΠΡΟΛΟΓΟΣ - ΣΧΟΛΙΟ: Πλέον το "downside risk" εμφανίζεται σημαντικά μεγαλύτερο από το "upside potential".

Με την Αγορά να έχει αντιστρέψει τα δεδομένα και να κινείται στην λογική "το ακριβότερο είναι εχθρός του ακριβού", το ξένο χρήμα εισρέει σε πολύ συγκεκριμένες εταιρείες του FTSE25 και επιλεγμένες στην μεσαία κεφαλαιοποίηση..

Ενώ οι Έλληνες παραμένουν πωλητές βάσει στοιχείων. Παρά ταύτα η ρευστότητα δεν διαχέεται σε τίτλους που “έχουν μείνει πίσω” και η διόρθωση δεν έρχεται.
Οι μετοχές των εταιρειών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, πλην των Τραπεζών, βρίσκονται σε επίπεδα Γενικού Δείκτη κοντά στις 2000 μονάδες με τα μεγέθη πλέον των προσδοκώμενων πολλαπλασιαστών κερδών ακόμα και της επόμενης χρονιάς να βρίσκονται στην περιοχή της υπερβολής (!)
Σε κάθε περίπτωση, οι επαγγελματίες του χώρου συστήνουν επιλεκτικές τοποθετήσεις και διατήρηση σημαντικής ρευστότητας που θα χρησιμοποιηθεί σε διορθωτικές συνεδριάσεις...

Η ΣΤΗΛΗ αφού είχε δώσει κυριολεκτικά στο πιάτο και στο κατώτατο ''ever'' όλες τις τωρινές υπερτιμημένες - αν μη τι άλλο - μετοχές που τότε φάνταζαν και ήσαν τρομακτικές ευκαιρίες, παραμένει σταθερή σε τίτλους που είναι βάσει στοιχείων και θεμελιωδών πολύ έως και εξαιρετικά υποτιμημένοι...

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Αν ο Ελλάκτωρ, η ΓΕΚΤΕΡΝΑ και ο ΑΒΑΚΑΣ βλέπουν τέτοιες χαρές και τιμές στο ταμπλό, τότε για να αποδιδόταν η ελάχιστη δικαιοσύνη η δική της μετοχή έπρεπε αυτή την στιγμή να διαπραγματευόταν σε επίπεδα ανώτερα των 2,0000 ευρώ. 

ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ επαναλάβουμε... Λοιπόν έχουμε και... λέμε... 

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Υπολογίζει τα ΑΥΛΑ του σε 1,05 δισ. ευρώ και έχει καθαρή θέση... 910 εκατ..  Η ΓΕΚΤΕΡΝΑ τα υπολογίζει σε 350 εκατ. και έχει καθαρή θέση 387 εκατ. 


Η ΙΝΤΡΑΚΑΤ τα δικά της σε... 442.000 ευρώ και έχει καθαρή θέση 82 εκατ. ευρώ.  Αντιλαμβάνεσθε επομένως...


ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ- ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ Από την BOOK VALUE:  ΕΛΛΑΚΤΩΡ απέχει από το Book value 75%.- ΓEKTEΡΝA Αυτή απέχει 50%. - ΑΒΑΞ Κι αυτός 120%. - ΙΝΚΑΤ: Στα 300%(!!!) η δική της απόσταση...

ΔΕΙΚΤΗΣ Δανειακής Μόχλευσης: ΕΛΛΑΚΤΩΡ 1,20 - ΓΕΚΤΕΡΝΑ  1,85  - ΑΒΑΞ  1,71  και ΙΝΚΑΤ ... 0,31(!!). Χρειαζονται κι άλλα;



ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Μόλις τελειώσει ο ''παράφρονας'' τις πωλήσεις του τότε η τιμή της θα απογειωθεί. Στο 1,8000 τώρα και στα... βάλτε ότι νούμερο θέλετε η πραγματική αξία της... Να μην τα ξαναλέμε...

ΚΥΡΙΟ: Με λογιστική αξία 2,6000 ευρώ και σε τέτοιο κλάδο είναι απορίας άξιο το να αποτιμάται σε 0,8560 ευρώ ανά μετοχή. Κ/φση 6,5 εκατ. και διπλασιασμός τιμής το ολιγότερον... Ξένα χαρτοφυλάκια κατέχουν σημαντικά πακέτα ''εδώ''...

 ΕΛΣΤΡ: Με άνοδο χθες 2,9% στη τιμή του 0,7420 ευρώ που το αποτιμά σε... 13,8 εκατ. ( ίδια κεφάλαια - καθαρή θέση 71 εκατ. ευρώ) και με προσφορές 33.000 τεμαχίων. 

Λογικό ήταν να αρχίσουν να προσέχουν την μετοχή του ενόσω διαπραγματεύεται κάτω και από το 20% της book value και με υγιέστατο τον δείκτη της δανειακής μόχλευσης...



  • Και η απόσταση από μία δίκαιη τιμή στα επίπεδα τουλάχιστον των 1,5000 ευρώ είναι μεγάλη. Στο 1,5000 ευρώ θα αποτιμάται όσο και χρεοκοπημένες εταιρείες αυτή την στιγμή(!!)... 

ΕΚΤΕΡ: Η αυξημένη συναλλακτικότητά της μας υποχρεώνει να την προσέξουμε ξανά και να την παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή. Καθότι μόλις τελειώσει ο πωλητής, η τιμή της θα ξεφύγει...

  • Αποτιμάται σε 6,2 εκατ. ευρώ, με την καθαρή θέση της στα 21,9 εκατ. ευρώ, δανεισμό μηδέν και στα ταμεία της 9,5 εκατ. ευρώ.

ΕΚΤΕΡ(Ι): Ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 6,6 εκατ., με επιστροφή στα κέρδη στο 6μηνο (0,42 εκατ. ευρώ) και με θετικές ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες ύψους 3,05 εκατ. ευρώ.

  • Χαμ.- Υψηλό 12μήνου και 2013 στο 0,4000 και 0,7000 ευρώ αντίστοιχα. Με την book value στα 1,9400 ευρώ. Η ονομαστική αξία της είναι υψηλότερη (0,5600) αυτής που έχει στο ταμπλό...




ΤΑΜΠΛΟ: ''Λάου - λάου'' την πάει πάλι την δουλειά η ΕΤΕΜ, σχεδόν 5,5 εκατ. τμχ απορροφήθηκαν στην Αττικής, κινητικότητα σε ΛΥΚΟ, ΑΛΚΟ στο 1,9000 αισίως και αθόρυβα η ΚΛΕΜ, ξεφεύγει από τα 3 ευρώ η ΛΟΥΛΗ με άνοδο 3,34% στα 3,0900 ευρώ και με 12.700 τμχ. 

ΜΙΓ: Προσπαθούσε και χθες να αφήσει πίσω της το 0,5000 ευρώ και τελικά τα κατάφερε. Στο +4,3% και στο 0,5080 ευρώ με συναλλαγές 4,22 εκατ. τεμαχίων.

''ΚΟΥΦΑ'': ΝΕΛ, ΜΑΙΚ, ΦΟΡΘ και ΑΛΤΕΚ συνολικά εμφανίζουν αρνητικά ίδια κεφάλαια της τάξης των 280 εκατ. ευρώ με την συνολική αποτίμησή τους από την αγορά στα 59,5 εκατ. ευρώ(!!!!)...

ΤΗΝ ίδια στιγμή Εκτέρ, Μοχλός, Αsco και Druckfarben με σύνολο καθαρής θέσης στα 110 εκατ. ευρώ αποτιμώνται σε 29,5 εκατ. ευρώ. 


Ερώτηση - ξανά: Τέτοιους επενδυτές έχουμε, τέτοια αγορά μας αξίζει ή όλοι οι τρελοί μαζεύτηκαν για να τρελάνουν και εμάς τους υπόλοιπους;;


ΚΑΙ να ήταν μόνον αυτά τα ''κουφά''... κομμάτια να γινόταν. Αλλά υπάρχουν κι άλλα, αναρίθμητα.  

ΒΙΟΚΑ: Θα ξυπνήσει και η δική της μετοχή ή μάλλον άρχισε, αν κρίνουμε από το χθεσινό +6% στο 0,6870 ευρώ ενώ μέχρι το +10% υπήρχαν προς πώληση μόλις 300 συνολικά τεμάχια. 

ΚΕΚΡΟΠΑΣ: Ανεβάζει στροφές, στο +6,9% και στα... 2,1700 ευρώ που τον αποτιμούν στα 7,20 εκατ. ευρώ.(αστειότητες μίας αστείας αγοράς, τίποτα ολιγότερο,τίποτα περισσότερο).

Χ.Α. - ΣΧΟΛΙΟ: Η ανάκτηση και των 1.200 μονάδων και μάλιστα τόσο γρήγορα, χωρίς να "δέσουν" οι τιμές δεικτών και μετοχών και χωρίς να κλείσουν τα μεγάλα gap από τη φρενήρη άνοδο ίσως δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση. 

Όλα όμως εξαρτώνται από τις διαθέσεις των long που έχουν τον πλήρη έλεγχο του momentum. Πάντως, ο τζίρος "υποστηρίζει" την άνοδο της αγοράς, προσδίδοντας ποιότητα και ανθεκτικότητα στην όλη κίνηση. 

Η γενική εικόνα του ελληνικού χρηματιστηρίου είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική, καθώς η δυναμική εντυπωσιάζει ακόμη και τους επαγγελματίες της αγοράς! 

Το διεθνές χρήμα επιβάλει τη δική του... αλήθεια στο χρηματιστήριο φαίνεται πως η διαθέσιμη ρευστότητα αρκεί για να εκτοξεύσει τη ρηχή ελληνική αγορά.  

Η ανατροφοδοτούμενη κερδισμένη ρευστότητα επανατοποθετείται και δεν... επιτρέπει διορθώσεις, παρ' ότι η αγορά έχει εκπληκτικά κέρδη εσχάτως! 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 13 συνεδριάσεις που έχουν γίνει από 2 Οκτωβρίου ο Γενικός Δείκτης κλείνει ανοδικά στις 12 εξ αυτών, με συνολικά κέρδη +18,30%!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me