14/8/14

Στο 0-0 έμειναν ΠΑΟΚ και Ίντερ στη Τούμπα




Ήταν χωρίς αμφιβολία το πιο δυνατό φιλικό για τον ΠΑΟΚ, λίγες μέρες πριν το παιχνίδι με την Ζίμπρου για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Η μεγάλη Ίντερ βρέθηκε στη Τούμπα και η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη έδειξε για ακόμα μία φορά πως φέτος θα ξεκινάει από την άμυνα. 


Εκεί που ο αντίπαλος θα πρέπει να ιδρώσει πολύ για να σκοράρει. Και αν στις προηγούμενες αναμετρήσεις το μηδέν πίσω δεν ήταν κάτι φοβερό, το να καταφέρνεις να το κρατάς κόντρα σε μια τόσο μεγάλη ομάδα που και αυτή έχει επίσημο παιχνίδι την ερχόμενη βδομάδα, δεν είναι και λίγο πράγμα.

ADVERTISEMENT
Και μάλιστα ο ΠΑΟΚ κράτησε το μηδέν με μεγάλη ευκολία και θα θα μπορούσε να σκοράρει, αλλά δεν τα κατάφερε. Αυτό είναι που σίγουρα θα κρατήσει ο έμπειρος προπονητής από το 0-0, την αμυντική λειτουργία της ομάδας και στο διάστημα που μένει μέχρι τα ματς με την Ζίμπρου, θα πρέπει να δουλέψει και το επιθετικό κομμάτι, όπου η αλήθεια είναι πως οι Θεσσαλονικείς έχουν μείνει λίγο πίσω...

Κέρδος ο κόσμος

Πριν αναφερθούμε στο ματς, που η αλήθεια είναι πως δεν συγκίνησε τους πάντες με τις φάσεις του, θα πρέπει να γίνει αναφορά στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Μία μέρα πριν τον Δεκαπενταύγουστο και με την θερμοκρασία να ξεπερνάει τους 30 βαθμούς, πραγματικά είναι μεγάλη υπόθεση 20.000 και πλέον φίλαθλοι να αφήσουν τα μπάνια τους για να πάνε γήπεδο. Ο κόσμος του «δικεφάλου» έδειξε για ακόμα μία φορά πως είναι το μεγάλο... όπλο της ομάδας και με την παρουσία του κέρδισε δικαίως τα μπράβο όλων.  

Ελάχιστες φάσεις και αυτές στο πρώτο

Όσον αφορά τον αγώνα, όπως αναφέραμε ο ΠΑΟΚ έδωσε το βάρος στην άμυνα και τα κατάφερε, κρατώντας την Ίντερ μακριά από την εστία του Γλύκου. Ο Άγγελος Αναστασιάδης κατέβασε τον ΠΑΟΚ με ένα 4-2-3-1. Ο Γλύκος κάτω από τα δοκάρια, Ρατς αριστερά, Τζαβέλλας, Κατσικάς στο κέντρο της άμυνας και Σκόνδρας δεξιά. Αμυντικά χαφ οι Τζιολης και Μαντούρο. Στις πτέρυγες οι Κίτσιου και Σαλπιγγίδης στον άξονα ο Γκολάσα και στην κορυφή ο Αθανασιαδης. Στο πρώτο ημίχρονο δύο φορές θα μπορούσε να είχε σκοράρει, αλλά ειδικά στην κόντρα και το σουτ του Σαλπιγγίδη, είδε τον Χαντάνοβιτς να του παίρνει τη μπουκιά από το στόμα.

Τίποτα απολύτως στο δεύτερο

Στην επανάληψη και ειδικά μετά τις πολλές αλλαγές των δύο ομάδων, δεν υπήρξε ουσιαστικά το παραμικρό στο ματς, με τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει να έχει εξαιρετική αμυντική τακτική και την Ίντερ κυρίως με τον Εντβάλντο να προσπαθεί αλλά να μην μπορεί να απειλήσει. Έτσι το τέλος βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα, με τα χαμόγελα για την άμυνα να υπάρχουν, με δεδομένη και την δυναμικότητα του αντιπάλου, ενώ η αλήθεια είναι πως χρειάζεται δουλειά από την μέση και μπροστά, αλλά αυτό το γνωρίζει ο Άγγελος Αναστασιάδης και σίγουρα θα δώσει το βάρος που χρειάζεται.

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος, Κίτσιου (76΄ Τζανδάρης), Ρατς (70΄ Σπυρόπουλος), Τζαβέλλας (68΄ Βίτορ), Σκόνδρας (78΄ Παναγιωτούδης) , Κατσικάς (76΄ Ποζατζίδης), Μαντούρο (68΄ Σαββίδης), Τζιόλης (57΄ Κάτσε), Γκολάσα (51΄ Μάρτενς), Σαλπιγγίδης (64΄ Κουλούρης), Αθανασιάδης (35΄ Περέιρα)
Ίντερ (Ματσάρι): Χαντάνοβιτς (69΄ Καρίσο), Zόναθαν (86΄ Σιλβέστρε), Ζέσους, Ικάρντι, Κόβασιτς, Βίντιτς (69΄ Αντρεόλι), Ρανόκια, Ντ’ Αμπρόσιο (56΄ Οσβάλντο), Ναγκατόμο (79΄ Όμπι), Χερνάνες (79΄ Γκουαρίν), Μβιλά.

Διάβασε περισσότερα στο: ΠΑΟΚ - Ίντερ 0-0 | gazzetta.gr
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me