27/10/13

MONEY TALKS - Bankwars.gr

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

Ερώτησις κρίσεως: Θα γιορτάσει την ονομαστική του εορτή τα Χριστούγεννα ως Πρόεδρος ή ως απλός πολίτης, πρώην Πρόεδρος; Λεφτά πάντως για τη γαλοπούλα έχει. Και μάλιστα, για πολλές γαλοπούλες!  Το δράμα σε αυτή την κρίση  είναι να έχεις μπόλικα  λεφτά για τη γαλοπούλα και να εκλιπαρείς …να μην έχεις την τύχη τους!

. Και καλά δεν ήξερε. Δε ρώταγε;

. Το ποσόν  των 6 εκατομμυρίων  ευρώ έχει συγκεντρώσει, το λιγότερο σε ένα μήνα, η Eurobank μέσα απο τα τρία νέα αμοιβαία κεφάλαια που έχει λανσάρει στην αγορά. Πρόκειται για αμοιβαία για όλα τα πορτοφόλια, μικρά, μεσαία, μεγάλα. Η επένδυση μπορεί να γίνει απο τα καταστήματα της τραπεζας.

. Απο σήμερα μέχρι και την Δευτέρα όσοι είστε πελάτες της πρώην Εμπορικής, θα αντιμετωπίσετε κάποιες δυσκολίες καθώς θα υπαρξουν περιορισμοί στις συναλλαγές με κάρτες και στις εναλλακτικές υπηρεσίες (Internet). Κι αυτό γιατί γίνεται η τελική προσπάθεια ενοποίησης των συστημάτων με την Alpha Bank. Υπομονή…

. Η σιωπή είναι χρυσός. Το ρητό παει γάντι στα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία λένε, λένε και τίποτα δεν εφαρμόζεται. Ο λόγος για τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχαρη, ο οποίος μας είπε οτι στόχος της κυβέρνησης ειναι η επιστροφή του ΦΠΑ θα γίνεται εντός 30 ημερών. Δεν πρόκειται για κάτι δύσκολο καθώς γίνεται σε όλες τις ευνομούμενες κοινωνίες. Εδώ όμως είναι Ελλάδα και το δημόσιο μόνο παίρνει, ποτέ δεν δίνει!

. Τα τέστ κοπώσεως που θα κάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα τονώσουν την εμπιστοσύνη προς το τραπεζικό σύστημα της ευρωζώνης, μας είπε χθες ο οίκος Fitch. Βέβαια, ζήτησε περισσότερη διαφάνεια... Τι κάνει νιαου- νιαου στα κεραμίδια; Μην παει το μυαλό σας στο κακό, δηλαδή στις Ελληνικές τράπεζες. Το καμπανάκι είναι για τις “τρύπιες” γερμανικές περιφερειακές και ομοσπονδιακές τραπεζούλες!

. Κάποια στιγμή μέσα στον Νοέμβριο,  θα έρθει η τρόικα. Μέχρι τότε,όμως, μπορεί να έχουν γίνει παρά πολλά σε πολιτικό επίπεδο αλλά και αλλαγές προσώπων στο κεντρικό πυρήνα της οικονομίας. Κοντός ψαλμός αλληλούια…

Ο Bankieris

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me