6/10/13

Eγινε της... Κορέας αλλά ο Φέτελ βγήκε νικητής


Τρίτη νίκη για τον Γερμανό στην πίστα της Κορέας-τέταρτη συνεχόμενη και ουσιαστικά «κλειδώνει» τον τίτλο!



Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν ο μεγάλος νικητής στην πίστα της Γέονγκαμ, κατακτώντας και το γκραν πρι της Κορέας. Ο Γερμανός σημειώνει άλλο ένα Grand Chelem, το 2ο στη σειρά και το 4ο στην καριέρα του. 

Πίσω του τερμάτισε ο Kιμι Ραϊκόνεν, ο οποίος έκανε έναν ακόμα εξαιρετικό αγώνα και όταν χρειάστηκε επιτέθηκε στον team-mate του με αποφασιστικό τρόπο χαρίζοντας του την 2η θέση του πόντιουμ. 

Στο χαμηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ρομέιν Γκροσάν, μετά από έναν αλάνθαστο αγώνα, συμπληρώνοντας το 2-3 για την Lotus. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Χούλκενμπεργκ, Χάμιλτον, Αλόνσο, Ρόζμπεργκ, Μπάτον, Μάσα και Πέρεζ.

Ένας εξαιρετικός Φέτελ κατέκτησε τη νίκη στο γκραν πρι Κορέας, και έδειξε ότι είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Γερμανός οδηγός της Red Bull σε ένα επεισοδιακό αγώνα, ξεκίνησε δυνατά με το που  έσβησαν τα κόκκινα φώτα και δεν ξανακοίταξε πίσω του, οδηγώντας  όλο τον αγώνα από την πρώτη θέση.
 
Ακόμα και στις 2 εισόδους του safety car, είδε τους υπόλοιπους να μάχονται για τις πίσω θέσεις φτάνοντας άνετα στην 8η φετινή του νίκη (4η στη σειρά) και 34η στην καριέρα του. Η υπόθεση τίτλος μοιάζει να έχει ξεκαθαρίσει  και ο Γερμανός σχεδόν «κλείδωσε» τον τίτλο.
 
Στο αγωνιστικό μέρος ο αγώνας απέκτησε ενδιαφέρον με την είσοδο του αυτοκίνητου ασφαλείας στον 32ο πρώτα, όταν από το κλαταρισμένο ελαστικό του Σέρχιο Πέρεζ η πίστα γέμισε θραύσματα, και κατόπιν στον 39ο ύστερα από την εγκατάλειψη του φλεγόμενου  Μαρκ Γουέμπερ, μετά την επαφή που είχε με τον Σούτιλ.
 
Από το σημείο εκείνο ο αγώνας πήρε «φωτιά» καθώς μηδενίστηκαν οι αποστάσεις και οι μάχες για την πρώτη 5αδα έδιναν κι έπαιρναν!  Ειδικά μετά την δεύτερη επανεκκίνηση αυτός που δεν ανησύχησε καθόλου ήταν Σεμπάστιαν Φέτελ κάνοντας  πάλι αυτό που κάνει πάντα, δηλαδή  άρχισε να απομακρύνεται σταθερά προς την κορυφή από τις δύο Lotus των Ραϊκόνεν- Γκροσάν που τον ακολουθούσαν.
 
Πιο πίσω ο Χούλκενμπεργκ, έδινε «επική μάχη» με τον Λουίς Χάμιλτον. Ο Βρετανός ασκούσε ασφυκτική πίεση και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να περάσει τον εκπληκτικό Γερμανό, με τον Φερνάντο Αλόνσο να επιχειρεί να πράξει το ίδιο στον Βρετανό. Ωστόσο, ο Χούλκενμπεργκ  άντεξε την πίεση, εκμεταλλευόμενος και την πολύ υψηλή τελική ταχύτητα της Sauber,  καταφέρνοντας να τερματίσει τέταρτος ακολουθούμενος από τους Χάμιλτον-Αλόνσο.
 
Όλα αυτά ελάχιστα απασχόλησαν τον Φέτελ, ο οποίος είδε πρώτος την καρό σημαία για 4η συνεχόμενη φορά φέτος και για 3η χρονιά στην Κορέα. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ο εξαιρετικός αγώνας του Ραϊκόνεν και Γκροσάν πού έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στην μάχη για την 2η -3η θέση αντίστοιχα. Ενώ στα ευτράπελα του γκραν πρι της Κορέας, η είσοδος του πυροσβεστικού  οχήματος την ώρα που όλα τα μονοθέσια ήταν σε αγωνιστικό ρυθμό στην πίστα.
 
Μετά το GP Κορέας, η διαφορά του Φέτελ από τον Aλόνσο στη βαθμολογία έφτασε στους 77 βαθμούς. Στη τρίτη θέση ο Ραϊκόνεν πέρασε μπροστά από τον Χάμιτλον και προηγείται με 167 αντί για 161 του Βρετανού.
 
Επόμενος αγώνας είναι το GP Ιαπωνίας στην ιστορική πίστα της Suzuka στις 11-13 Οκτωβρίου.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Φέτελ Red Bull 
Ραϊκόνεν Lotus Renault +4.2
Γκροζάν Lotus Renault +4.9
Χούλκενμπεργκ Sauber +24.1
Χάμιλτον Mercedes +25.2
Αλόνσο Ferrari +26.1
Ρόζμπεργκ Mercedes +26.6
Μπάτον McLaren +32.2
Μάσα Ferrari +34.3
Πέρεζ McLaren +35.1
Γκουτιέρεζ Sauber +35.9
Μπότας Williams +47.0
Μαλντονάντο Williams +50.0
Πικ Caterham +63.5
Φαν ντερ Γκαρντ Caterham +64.5
Μπιανσί Marussia +67.9
Τσίλτον Marussia +72.8
Βαθμολογία οδηγών
 
Φέτελ 272
Αλόνσο 195
Ραϊκόνεν 167
Χάμιλτον 161
Γουέμπερ 130
Ρόζμπεργκ 122
Μάσα 89
Γκροζάν 72
Μπάτον 58
Ντι Ρέστα 36
Χούλκενμπεργκ 31
Σούτιλ 26
Πέρεζ 23
Ρικιάρντο 18
Βερν 13
Μαλντονάντο 1
Βαθμολογία κατασκευαστών:
Red Bull 402
Ferrari 284
Mercedes 283
Lotus Renault 239
McLaren 81
Force India 62
Sauber 31
Toro Rosso 31
Williams 1
Marussia 0
Caterham 0


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me