15/10/13

Ξεμένει από καύσιμα η παγκόσμια οικονομία...

 

Pimco: Θλιβερή υπενθύμιση των λανθασμένων πολιτικών που ασκούνται, το δράμα που βιώνει η Ουάσιγκτον - Ως πότε οι κεντρικές τράπεζες θα υποκαθιστούν τις κυβερνήσεις;

 
"Tεχνητό" χαρακτηρίζει το καύσιμο που τροφοδοτεί την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας ο Μ. Εl Erian, επικεφαλής της Pimco, του μεγαλύτερου fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως.

"Το τεχνητό καύσιμο της ανάπτυξης δεν μπορεί να διαρκέσει για πάντα", προειδοποιεί ο ισχυρός άντρας της Pimco, σε νέο άρθρο - παρέμβασή του στους Financial Times.

Όπως τονίζει, δεδομένου του κυβερνητικού "λουκέτου" (shutdown) που παραμένει σε ισχύ στις ΗΠΑ και στη σκιά του εφιάλτη της χρεοκοπίας της αμερικανικής οικονομίας, οι ισχυρότεροι ηγέτες ανά τον πλανήτη πρέπει να κάνουν ορισμένες καίριες σκέψεις.

- Το εν εξελίξει δράμα στην Ουάσιγκτον είναι απλά μια ακόμη υπενθύμιση των θλιβερών πολιτικών που ασκούνται στη δύση. Οι πολιτικές αυτές οδηγούν μοιραία σε χαμηλή ανάπτυξη και αυξημένη ανεργία.

- Οι κεντρικές τράπεζες θα συνεχίσουν να υποκαθιστούν τους ηγέτες, λαμβάνοντας πολιτικής φύσεως αποφάσεις. 
 
Δεν έχουν άλλη επιλογή, αφού οι ηγέτες συνεχίζουν να δρουν στο γνωστό καθεστώς της αδράνειας, κυρίως σε ό,τι αφορά στην κατεύθυνση των δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. 

- Το χάσμα μεταξύ της "τεχνητής ευφορίας" των αγορών και των αδύναμων θεμελιωδών μεγεθών της παγκόσμιας οικονομίας είναι μεγάλο....

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me