5/10/13

Σε δικαστικό κλοιό οι τρεις βουλευτές

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Σημαντικές εξελίξεις σηματοδοτεί η έρευνα των ανακριτών για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Υπάρχει ανοιχτό ενδεχόμενο να επεκταθεί η ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και να αγγίξει και άλλους βουλευτές ή άλλα στελέχη του κόμματος, εάν διαπιστωθεί ότι έχουν ποινική εμπλοκή σε κάποια από τις 32 δικογραφίες που διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη.





Οι Ηλ. Κασιδιάρης, Ν. Μίχος και Ηλ. Παναγιώταρος, παρότι δεν προφυλακίστηκαν, εξακολουθούν να βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης
Οι Ηλ. Κασιδιάρης, Ν. Μίχος και Ηλ. Παναγιώταρος, παρότι δεν προφυλακίστηκαν, εξακολουθούν να βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης
Παράλληλα, σε δικαστικό κλοιό παραμένουν οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος, παρά το ότι δεν προφυλακίστηκαν μετά τις απολογίες τους. Δεν αποκλείεται, εάν προκύψουν στοιχεία που να τους συνδέουν με άλλες αξιόποινες πράξεις της οργάνωσης, να κληθούν σε συμπληρωματικές απολογίες.
Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τον αρχηγό Νίκο Μιχαλολιάκο, όπως και για τους δύο προφυλακισμένους βουλευτές Χρήστο Παππά και Γιάννη Λαγό, οι οποίοι ενδέχεται να κληθούν σε συμπληρωματικές απολογίες για κάθε επίθεση της Χρυσής Αυγής που "δένει" με την εγκληματική οργάνωση.
Μέτωπα
Δικαστικές πηγές είπαν στο "Εθνος" ότι με τις συλλήψεις και τις προφυλακίσεις βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής όχι μόνο δεν κλείνει η υπόθεση, αλλά ανοίγει ακόμη περισσότερο, αφού υπάρχουν πολλά μέτωπα στην υπόθεση και πολλά βήματα που έχει μπροστά της η Δικαιοσύνη, όπως:

Σε δικαστικό κλοιό οι τρεις βουλευτές
  • Παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών και να ανατεθεί η υπόθεση σε ειδικό εφέτη ανακριτή, προκειμένου να αναβαθμιστεί το επίπεδο της ανάκρισης, όπως ισχύει για υποθέσεις ιδιαίτερης σοβαρότητας.
  • Στο στόχαστρο των ανακριτών Γεωργουλέα - Παπακώστα αναμένεται να μπει άμεσα η δικογραφία της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα.
Αναμένεται να ασκηθεί ποινική δίωξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση στον 45χρονο προφυλακισμένο δράστη της δολοφονίας Γιώργο Ρουπακιά, ο οποίος θα κληθεί στη συνέχεια από τους ανακριτές να απολογηθεί και για το αδίκημα αυτό. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και για άλλα πρόσωπα, που είναι συγκατηγορούμενα στην ίδια υπόθεση.
Σε δικαστικό κλοιό οι τρεις βουλευτές
  • Αναμένεται να διερευνηθεί από τους ανακριτές εάν εμπλέκονται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και οι πέντε βουλευτές που αποτελούν τον ηγετικό πυρήνα της οργάνωσης -σύμφωνα με την κατηγορία- Χρήστος Παππάς, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος και στην άλλη μεγάλη δικογραφία, η οποία εκκρεμεί στα δικαστήρια του Πειραιά και αφορά την επίθεση κατά μελών του ΚΚΕ που έκαναν αφισοκόλληση.
Θα διερευνηθεί, δηλαδή, εάν και σε αυτήν την υπόθεση η εντολή για το χτύπημα δόθηκε στο πλαίσιο της ιεραρχίας που διέπει -κατά το κατηγορητήριο- τη Χρυσή Αυγή.
Ηδη από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής φέρεται να έχει προκύψει εμπλοκή 34χρονου, ο οποίος συνελήφθη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς φέρεται ότι συντόνιζε και κατηύθυνε τους χρυσαυγίτες που χτύπησαν τα μέλη του ΚΚΕ.
Ο ίδιος έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στον ξυλοδαρμό Αιγύπτιων ψαράδων στο Νέο Ικόνιο το καλοκαίρι του 2012.
Από την άρση απορρήτου της Αντιτρομοκρατικής έχει προκύψει ότι δύο ώρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο 34χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον προφυλακισμένο "πυρηνάρχη" της Νίκαιας Γιώργο Πατέλη. Στο μικροσκόπιο των ανακριτών αναμένεται να μπουν καθεμία ξεχωριστά από τις 32 δικογραφίες με επεισόδια και επιθέσεις της Χρυσής Αυγής.
Για όλες αυτές τις δικογραφίες ενδέχεται όπου κρίνουν οι ανακριτές να ζητήσουν άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου των προσώπων που εμπλέκονται στις ενέργειες αυτές και συνδέονται με τη Χρυσή Αυγή.
Εάν στη συνέχεια, από την καταγραφή των κλήσεων, προκύψει ότι υπήρχε προηγουμένως τηλεφωνική επικοινωνία με κάποιον από τα έξι ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, που είναι ήδη κατηγορούμενοι, τότε ενδέχεται να απαγγελθούν συμπληρωματικές κατηγορίες και γι' αυτές τις υποθέσεις.
Ανοιχτή παραμένει η έρευνα της Δικαιοσύνης και για τα οικονομικά της οργάνωσης, καθώς το ΣΔΟΕ αλλά και η Αρχή κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος κάνουν φύλλο και φτερό τραπεζικούς λογαριασμούς, φορολογικές δηλώσεις, πόθεν έσχες κ.λπ.
Ερευνες
Εξάλλου συνεχίζονται και οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τυχόν κρησφύγετα με τον οπλισμό της οργάνωσης.

Στο κατηγορητήριο των ανακριτών, που στηρίχτηκε στο πόρισμα του αντεισαγγελέα του ΑΠ Χαρ. Βουρλιώτη, στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης έχει χρεωθεί, εκτός από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, μία ακόμη δολοφονία Πακιστανού, με δύο δράστες, μεταξύ των οποίων και έναν πυροσβέστη, δύο απόπειρες δολοφονίες, καθώς επίσης εκρήξεις κ.λπ.
Ανάμεσα στις 32 δικογραφίες που εκκρεμούν συγκαταλέγονται επιθέσεις σε πάγκους μικροπωλητών με επικεφαλής τους βουλευτές της Χρυσης Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Γιώργο Γερμενή, επιθέσεις με μολότοφ σε κομμωτήριο αλλοδαπού, με μαχαίρι σε δεκάδες άλλους αλλοδαπούς, σε στάση λεωφορείου, σε πλυντήριο αυτοκινήτων κ.λπ.
Επίσης στην πλατεία Συντάγματος, όπου ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενής συνεπλάκη με άνδρες της φρουράς του δημάρχου Γ. Καμίνη κ.λπ.

ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ - ETHNOS.GR

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me