6/10/13


Καλώς ήρθατε στη Γ' Εθνική

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: για τη διαιτησία δεν διαμαρτύρεσαι όταν έχεις ομάδα τουλάχιστον μίας κλάσης πιο πάνω από αυτές που αγωνίζονται στη Γ' Εθνική, ή τουλάχιστον από την πλειοψηφία αυτών.
 

Οπότε η συζήτηση για το ότι ορθώς η ΑΕΚ δεν έψαξε άλλοθι στη διαιτησία μετά το Χ με τον ΑΟ Περιστερίου, πρέπει να σταματήσει τώρα που είναι νωρίς. Ναι, η ΑΕΚ δικαιούται να έχει παράπονα για τη διαιτησία και να τα εκφράζει γιατί, απλούστατα, το επίπεδο αυτής στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα είναι πιο χαμηλό... από το χαμηλό, οπότε κάθε αγωνιστική θα υπάρχει τουλάχιστον μία φάση που θα αδικείται κάποια ομάδα, η ΑΕΚ στην προκειμένη περίπτωση.

Οι "κιτρινόμαυροι" έφτιαξαν ομάδα μίας χρήσης. Να ανέβουμε όσο το δυνατόν πιο εύκολα και του χρόνου βλέπουμε. Αντε να πιάσει κάποιος πιτσιρικάς και να συνεχίσει του χρόνου στη δεύτερη κατηγορία, άντε να γίνουν κι άλλες προσθήκες για να ανέβουμε στη Super League και να τελειώσει το μαρτύριο. Αυτή η ομάδα, λοιπόν, που καλείται εφέτος να εξασφαλίσει την άνοδο, είναι καλύτερη από πολλές του ομίλου της -αν θέλετε προσωπική άποψη, όχι από όλες- αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Αρα, κάθε διαιτητικό λάθος μετράει.

Θεωρείται δεδομένο πως η ΑΕΚ πήγε στην τρίτη κατηγορία ψιλιασμένη για τη διαιτησία -στη Super League γίνονται εγκλήματα, φανταστείτε στην Γ' Εθνική- περίμενε κάποιο σεβασμό από τους διαιτητές -ως επί το πλείστον νέους και άπειρους- αλλά όχι αυτό που συνέβη.

Ναι, είναι υποτιμητικό για μια ομάδα με την ιστορία της ΑΕΚ να διαμαρτύρεται για τους διαιτητές σε ένα πρωτάθλημα επιπέδου Γ' Εθνικής, συνάμα, όμως, είναι υποτιμητικό μια ομάδα με την ιστορία της ΑΕΚ να έχει τέτοια αντιμετώπιση, σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα.

Αν μέσα σε όλα τα προβλήματα και τις αδυναμίες της ως ομάδα έχει να αντιμετωπίσει και τη διαιτησία, τότε τα πράγματα για την ΑΕΚ θα γίνουν εξαιρετικά δύσκολα και τα χαμόγελα μετά τις δύο πρώτες νίκες, θα δώσουν τη θέση τους σε κατήφεια και προβληματισμό. Οσον αφορά στον εκνευρισμό που προκάλεσε στους φιλάθλους η ισοπαλία στο "Ελ Πάσο", καλώς ήρθαν στον κόσμο της Γ' Εθνικής. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ...


ΥΓ: Μια δημοσιογραφική παρατήρηση που αφορά όλους τους συναδέλφους και φυσικά δεν εξαιρούνται αυτοί στο Contra.gr. Η ΑΕΚ παίζει με κάποια ομάδα, όχι μόνη της. Και ο αντίπαλος έχει ψυχή, πόσο μάλλον ποδοσφαιριστές. Καλό, λοιπόν, είναι να μαθαίνουμε και την ενδεκάδα των άλλων. Δεν βρωμάνε...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me