28/10/13

Ας αφήσουμε τον καθένα, να επιλέγει τις ψευδαισθήσεις του...

  • Η αλήθεια βρίσκεται γύρω μας 



Σκληρή, άλλοτε δίκαιη, άλλοτε όχι...

Άλλοι επιλέγουν να στρουθοκαμηλίζουν, ότι όλα ήταν καλά όσο είχαν προνόμια..
Άλλοι πάλι λένε, ότι μας χρειαζόταν μια τάξη σε αυτό το χάος, σε αυτό το κράτος που το διοικούσαν συμμορίες, συντεχνίες , αντιεξουσιαστές κρυφοφασίστες ή αντίφες.

Το μόνο που μας ένοιαζε είναι να μπαίνει στην τσέπη μας, κλέψε και εσύ κάτι από το κράτος με τα χίλια παραθυράκια. 


Πάντα υπάρχει ένας Τσοχατζόπουλος, ένας γελοίος ΓΑΠ, ένας Καμμένος, ένας πρωθυπουργός playstation να χρησιμοποιήσουμε σαν αφορμή, να αιτιολογήσουμε τα δικά μας μικρά "παραστρατήματα", τις αμαρτίες που κάναμε βουτώντας το χέρι στο μέλι, αυτά που βλέπαμε να γίνονται γύρω μας αλλά δεν καταγγείλαμε τίποτα.

Και, -ω ευτυχία-, υπάρχουν πάντα ένας Τράγκας, ένας Πρωτασάλτης, ένας Αυτιάς, ένας Λαζόπουλος που θα βγουν να προσηλυτίσουν τον κόσμο, να κοροιδέψουν , να γελοιοποιήσουν αυτόν που τα "πρόβατα" επέλεξαν να διοικήσει αυτή τη χώρα, φουσκώνοντας με τις ακροαματικότητες των e-λιθίων τηλεθεατών τραπεζικούς τους λογαριασμούς. 



Ας πάει όποιος θέλει οπίσω τους, ψηφίστε Αλέξη, δώστε στα συνδικαλιστικά ποντίκια την ευκαιρία να ξαναβρουν την αίγλη τους, θα επιστρέψουν όλα τα προνόμια που είχαμε, όλα γίνονται γιατί θέλουν το πετρέλαιο που κρύβει η χώρα μας. Μην λησμονείτε άλλωστε ότι μας ψεκάζουν (1/3 το πιστεύει).

Από την άλλη, η μαύρη σκληρή, άδικη πραγματικότητα. 


Πληρώνεις κύριε το λογαριασμό που έκανες τόσα χρόνια (καταραμμένη μεταπολίτευση κοντεύεις να με κάνεις χουντικό), βάζεις τα 2 πόδια σε ένα παπούτσι για όσο χρειαστεί ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα συμμαζευτούμε σαν κράτος, σαν λαός, σαν νοοτροπία, ωστε να έχουν ένα καλύτερο μέλλον τα παιδιά/εγγόνια μας.

Τώρα....


ΑΝ έχτισες βίλα ή 2 εξοχικά με πισίνα...

ΑΝ αγόρασες τζιπάκι που ρουφάει βενζίνη...

ΑΝ είχες δηλωθεί τυφλός, κουτσός, πολύτεκνος με 10 παιδιά...

ΑΝ έπαιρνες επιδότηση για 50 στρέμματα, ενώ ίσα ίσα πάρκαρες το αμάξι σου στον ακάλυπτο...

ΑΝ προτιμούσες να πάρεις αποζημίωση παγετού για 50 τόνους πορτοκάλια αντί να πουλήσεις τους 5 τόνους στον αγροτικό συνεταιρισμό...

AN πέρασε η προθεσμία και "ξέχασες να απογραφείς" σε έναν οργανισμό ή Πανεπιστήμιο που ποτέ δεν διορίσθηκες αλλά χώθηκες σαν καθαρίστρια και απλά έμεινες...

AN πούλαγες νοσοκομιακές υπηρεσίες ή φάρμακα στο κράτος υπερτιμολογημένα μιας και είχες πιάσει από υπουργό έως νοσηλευτή αλλά τώρα δεν σε πληρώνει το κράτος... 

E, τι να κάνουμε υπάρχουν κ άτυχες στιγμές στη ζωή.


Το δυστύχημα είναι ότι μαζί με τα ξερά καίγονται και χλωρά. Δεν φταίνε όλοι το ίδιο, δεν έφαγαν όλοι το ίδιο, δεν έκλεψαν όλοι το ίδιο. Δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να εξαιρεθούν σε αυτό το αναποτελεσματικό ανίκανο κράτος. 


Και ενώ πολλά πράγματα του μνημονίου είναι στο σωστό γράμμα του νόμου, η εφαρμογή που επιλέγουν να κάνουν αυτοί που μας κυβερνούν, δεν είναι τόσο αποτελεσματική. 

Κανείς δεν υποστηρίζει ότι όλα γίνονται ιδανικά ή τόσο αποτελεσματικά όσο θα έπρεπε.

- - - -


Πολλά είπα πάλι, θα νομίσει ο ΚΟΝ ότι είμαι νευριασμένος.

''Μπυροδευτέρα'' σήμερα και οι παραδόσεις πρέπει να τηρούνται και στις αργίες.

Καλή επιστροφή σε όσους γυρίζουν.
Καλό βράδυ σε όλους τους φίλους.


  • Του φίλου Π.Αλ. 
  • Από σημερινή αναφορά- σχόλιό του στην Ελεύθερη Γωνιά της...  ''χαρακόβιας συμμορίας'' του Χ.Α. ή άλλως πως ... http://freeforumstocks.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me