6/10/13

Ώρα αποδείξεων...

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός κοντράρονται απόψε στην Τούμπα (20.30 NS1) με τους Πράσινους να καλούνται ν' αποδείξουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν και μακριά από την Λεωφόρο και τους γηπεδούχους να θέλουν να παραμείνουν σε απόσταση βολής από την κορυφή.
 
 
 



Στο καλύτερο δυνατό σημείο της σεζόν έρχεται για τον Παναθηναϊκό η αποψινή αναμέτρηση στην Τούμπα, καθώς ακολουθεί το σερί τριών νικών το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Το ζητούμενο είναι να δείξει το Τριφύλλι ότι μπορεί να διατηρήσει το σερί των καλών εμφανίσεων και ότι μπορεί να παραμείνει στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, καθώς με νίκη θα βρεθεί στην δεύτερη θέση και θα στείλει ξεκάθαρο μήνυμα εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος σε όσους τον είχαν ξεγραμμένο στην έναρξη της σεζόν.

Στην ενδεκάδα ο Μέντες

Η επιστροφή του Νταβίντ Μέντες στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού μετά από αρκετά παιχνίδια φαίνεται πως "κλείδωσε" στην προπόνηση του Σαββάτου.
Ο Ολλανδός μέσος έπαιξε στο δίτερμα με τους βασικούς, δίπλα στον Τάσο Λαγό. Οι δυο αποτέλεσαν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, με τον Ντανιέλ Πράνιτς να συμπληρώνει την τριάδα έχοντας δημιουργικό ρόλο.
Στην άμυνα ο Σπύρος Ρισβάνης προτιμήθηκε αντί του Νίκου Μαρινάκη και θα αγωνιστεί μαζί με τον Γκόρντον Σίλντενφελντ στο κέντρο της άμυνας. Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος και ο Νάνο θα διατηρηθούν στο δεξί και στο αριστερό άκρο αντίστοιχα.
Στην επίθεση, ο Κάρλος Ζέκα "μετατίθεται" ως δεξί εξτρέμ, ο Βίκτωρας Κλωναρίδης μένει αριστερά και ο Μάρκους Μπεργκ στην κορυφή.

Ύψος και "καθαρό μυαλό"

Οι λόγοι που οδηγούν τον Γιάννη Αναστασίου να επαναφέρει τον Μέντες στην ενδεκάδα είναι δύο. Ο πρώτος είναι το ύψος που προσθέτει για τις στημένες φάσεις. Ο δεύτερος είναι ο η αντίληψη που διαθέτει ο Μέντες και του επιτρέπουν να κυκλοφορήσει τη μπάλα και να κατευθύνει τους συμπαίκτες του.
Πάντως, μέχρι τώρα ο Νταβίντ Μέντες δεν έχει δικαιολογήσει τις προσδοκίες και δεν έχει καταφέρει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Γιάννη Αναστασίου. Οπότε, το παιχνίδι στην Τούμπα είναι μία σπουδαία ευκαιρία να επανεκκινήσει...

Πίεση και γρήγορη κυκλοφορία
Δύο στοιχεία θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό εάν ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα, σύμφωνα με τον Γιάννη Αναστασίου. Το πρώτο είναι το έντονο και οργανωμένο πρεσάρισμα και το δεύτερο η γρήγορη κυκλοφορία.

Ο Αρτινός προπονητής έδινε οδηγίες στον Μπεργκ να παίρνει σωστή θέση όταν ο ΠΑΟΚ έχει τη μπάλα στην άμυνα του και στους Ζέκα, Κλωναρίδη και Λαγό να τον υποστηρίζουν, όντας έτοιμοι να "κλέψουν" οπότε τους παρουσιαστεί η ευκαιρία.

Επίσης, ζήτησε όταν ο Παναθηναϊκός αμύνεται να υπάρξει ψυχραιμία και ηρεμία, προκειμένου η μπάλα να κατευθυνθεί γρήγορα στην αντεπίθεση. Τόνισε ότι πρέπει να αποφευχθούν οι επικίνδυνες μεταβιβάσεις και να μην διστάσουν οι αμυντικοί να απομακρύνουν σε πλάγιο άουτ, εάν δεν έχουν ασφαλή επιλογή σε συμπαίκτη.


Επιστροφή στις νίκες θέλει ο ΠΑΟΚ


Ο ΠΑΟΚ από την άλλη, επιστρέφει στις υποχρεώσεις του στο ελληνικό πρωτάθλημα και καλείται να ξεπεράσει τόσο το εμπόδιο του Παναθηναϊκού, όσο και την κούραση που έχουν οι παίκτες του ''Δικεφάλου'' μετά την αναμέτρηση με την Άλκμααρ για το Europa League.

Ο Χουμπ Στέφενς στην τελευταία προπόνηση έδειξε ότι δεν σκέφτεται να κάνει πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Η μοναδική αλλαγή που θα υπάρξει στην ενδεκάδα είναι η αντικατάσταση του Τζαβέλλα από τον Λίνο, όχι γιατί ο Ολλανδός τεχνικός έχει παράπονα από την απόδοση του Έλληνα μπακ, αλλά γιατί εδώ και ημέρες είχε αποφασίσει για το συγκεκριμένο rotation.

Οι υπόλοιποι παίκτες είναι γνωστοί στο 4-2-3-1 που θα παρατάξει ο Ολλανδός τεχνικός. Ο Χακόμπο θα είναι κάτω από τα δοκάρια, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ και Λίνο θ' αποτελούν την αμυντική τετράδα, Οι Τζιόλης και Λάζαρ θα είναι τα αμυντικά χαφ, με τους Νίνη, Λούκας και Στοχ να δίνουν βοήθειες στον Αθανασιάδη που θα είναι ο μοναδικός προωθημένος.
Ο Στέφενς προσανατολίζεται να κρατήσει στον πάγκο τους Βούκιτς και Σαλπιγγίδη και θα τους χρησιμοποιήσει ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα, ενώ παρά το γεγονός ότι ο Στοχ έχει αρχίσει να παρουσιάζει σημάδια κόπωσης θα βρίσκεται στην αρχική ενδεκάδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me