29/9/13

Νίκος Αλέφαντος

Ο ανύπαρκτος, η λάθος διάταξη και οι άτεχνοι!

 
Απολαυστικός Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει το Ολυμπιακός-Πανιώνιος! Ποιος παίκτης ήταν ανύπαρκτος, πού περιμένει να δει τι ψάρια πιάνει ο Μίτσελ και γιατί ευχαριστεί δημόσια τον Σωκράτη Κόκκαλη;


Το πιο καθοριστικό ματς για τον Ολυμπιακό θα είναι τώρα στο Βέλγιο. Εκεί θα κριθεί ο προπονητής και οι παίκτες τι ψάρια πιάνουν. Όχι με τον Πανιώνιο ο οποίος δεν είχε σχέση με τον Παναιτωλικό, ο Παναιτωλικός ήταν επικίνδυνος, ενώ ο Πανιώνιος δεν έκανε φάσεις.

Είναι ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να πάει στην Άντερλεχτ να πάρει διπλό, δεν είναι καλά η Άντερλεχτ, με ένα τέτοιο διπλό ο Ολυμπιακός μετά θα μπορεί να πάρει τη δεύτερη θέση στον όμιλο και να περάσει. Διότι η Μπενφίκα δεν είναι φόβητρο.


Πριν πάμε στο ματς του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο, θέλω να θυμίσω κάποια πράγματα για το εξωτερικό.

Από τον Αύγουστο σας έλεγα σταθερά τα εξής: Πρώτον, ο Μουρίνιο δεν θα πάει καλά φέτος με την Τσέλσι. Παρ’ ότι του έχω αδυναμία χρόνια.

Δεύτερον, μου αρέσει πολύ η Άρσεναλ με το ποδόσφαιρο που παίζει, έκοψε την πάσα- πάσα- πάσα και βγαίνει γρήγορα μπροστά, χάνεται η μπάλα.

Τρίτον: Δεν πίστευα τον Μόγιες, από το καλοκαίρι έλεγα ότι ο Ρούνεϊ πρέπει να φύγει από τη Μάντσεστερ, τι να κάτσει να κάνει εκεί! Επί λέξει.

Τέταρτον: Η νέα αδυναμία μου στον Σιμεόνε της Ατλέτικο. Από το καλοκαίρι για την Ατλέτικο Μαδρίτης του προπονητή Σιμεόνε έλεγα ότι αυτός μου αρέσει πολύ. Βλέπουμε λοιπόν τι κάνει, 7 στα 7 έχει, πήγε τώρα και στη Ρεάλ και πήρε διπλό!


Πάμε τώρα στη Νέα Σμύρνη.

Δεν με νοιάζει τι λένε οι δημοσιογράφοι, εγώ λέω αυτά που βλέπω. Καλύτερος παίκτης ήταν ο Βάις. Λάθος η διάταξη του α’ ημιχρόνου, ο Κάμπελ δεξιά ανύπαρκτος και δεν σκοράρει, ο Σαβιόλα στην κορυφή της επίθεσης δεν βγάζει ενέργεια, δεν γεμίζει περιοχή, φαινόταν λίγος έχοντας τον Ολαϊτάν πίσω του. Μόνο ο Βάις τράβαγε αριστερά. Αυτή η διάταξη για εμένα ήταν λάθος.

Στο β’ ημίχρονο ο Μίτσελ διόρθωσε τα πράγματα, έβγαλε τον Κάμπελ και πέρασε δεξιά τον Ολαϊτάν ο οποίος εκεί έπαιζε στη Βέροια, έχω πει πολλές φορές ότι πρέπει να προσεχθεί ο Ολαϊτάν, είναι ο καλύτερος νέος παίκτης. Επίσης διορθώθηκαν τα πράγματα γιατί πέρασε κλασικό φορ τον Σέποβιτς που την ξέρει τη θέση, έτσι έπαιξε καλύτερα ο Σαβιόλα.

Τα 2 κεντρικά χαφ του Ολυμπιακού ο Μανιάτης με τον Σάμαρη δεν με γεμίζουν, αυτό το δίδυμο είναι άτεχνο ως δίδυμο, στις μεγάλες ομάδες πρέπει ο ένας από τους δύο τουλάχιστον να ξέρει μεγάλη μπάλα, να είναι οργανωτής, να ομορφαίνει το παιχνίδι.


Δεν αποκλείω ο Φέργκιουσον να είχε εισηγηθεί να τον διαδεχθεί ο Μόγιες, ώστε να τους μείνει αξέχαστος ο Φέργκιουσον, να φανεί το κενό του! Μπορεί να σκέφτηκε «πάρτε τον Μόγιες για να μην με ξεχάσετε ποτέ»!...

  • Αυτό το είχα πει και τότε. Πάλι γκέλα έκανε η Μάντσεστερ και μάλιστα στην έδρα της, έχασε από τη Γουέστ Μπρομ. Την είδα και στην τεσσάρα που έφαγε από τη Σίτι, δεν είναι Μάντεστερ αυτή, ανύπαρκτη, πάει να χαλάσει το δημιούργημα του Φέργκιουσον. Η Μάντσεστερ ήταν ομάδα που ακόμα και όταν έχανε, χαιρόσουν να τη βλέπεις.


Θέλω να ευχαριστήσω δημοσίως τον Σωκράτη Κόκκαλη για την τιμή που μου έκανε να έρθει στην παρουσίαση του βιβλίου μου, δεν το περίμενα, όχι μόνο ήρθε αλλά είπε και φοβερά πράγματα για εμένα, ήταν συγκινητικός.


Συντάκτης: Θέμης Σινάνογλου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me