10/8/13

Μάνος Χατζηδάκης: JUMBO - EXAE...


JUMBO: Προς ολοκλήρωση φαίνεται να οδεύει το ύψος του κουρέματος των καταθέσεων στην Κύπρο για ποσά άνω των 100.000 ευρώ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα το τελικό ύψος αναμένεται να διαμορφωθεί σε 47,5% έναντι της αρχικής πρόβλεψης 37,5%. 

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcReMlPE5oUzyVs3qDEJAyU8gghncO3E6XjFxsXcKwsbxXoN8zZU
 

Οι επιπλέον απώλειες στα αποτελέσματα της Jumbo αναμένεται να ανέλθουν στα 8 εκ. ευρώ ανεβάζοντας το συνολικό ποσό της σχετικής επιβάρυνσης στα 25,3 εκ. ευρώ.

Δεδομένης της ήδη ανακοινωθείσας επίδοσης για τις πωλήσεις της περιόδου 2012 – 2013 (502 εκ. ευρώ) η Jumbo αναμένεται να εμφανίσει κερδοφορία  69 εκ. ευρώ.

Μικρή αρνητική επίπτωση αναμένεται και από την αύξηση του εθνικού εταιρικού

φορολογικού συντελεστή στην Κύπρο από 10% στο 12,5% καθώς η εταιρία πραγματοποιεί το 11% των πωλήσεων της στην Κύπρο με τρία σημεία πώλησης.
Από την άλλη πλευρά οι ναύλοι από την Κίνα παραμένουν σχετικά χαμηλά παρά την πρόσφατη ανάκαμψη τους ενώ η ισοτιμία ευρώ/δολλαρίου αρχίζει να γίνεται και πάλι ευνοϊκή για τις εισαγωγές του ομίλου. Τα επόμενα νέα που περιμένει η αγορά θα έρθουν από Ρουμανία και διαδίκτυο.

 
ΕΧΑΕ (6μηνο): Δυνατά μεν τα νούμερα με πολλά, μη επαναλαμβανόμενα, έσοδα δε στο δεύτερο τρίμηνο. Τα έσοδα των αμκ των τραπεζών και τα έσοδα από την Coca Cola ενίσχυσαν κατά 40 εκ. ευρώ τα π.φ. κέρδη σε μια χρονιά που οι τζίροι δεν λένε να ξεκολλήσουν από τα μέσα επίπεδα των 70 εκ. ευρώ.


https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSIXHf6-3MJDfV5KZEoWSSD0Ri-gaKLrtH8MLSYccaYPHdvuYpU
 

Σε καθαρό επίπεδο η ΕΧΑΕ θα εμφάνιζε έσοδα αυξημένα κατά 11%. Το ανθηρό ταμείο των 153,2 εκ. ευρώ ανοίγει το δρόμο για μια γερή επιστροφή κεφαλαίου ή ένα πολύ ικανοποιητικό μέρισμα. Ήδη έχει αρχίσει να σιγοψιθυρίζεται κάτι για 30 ευρωλεπτά ανά μετοχή.

Η προσπάθεια περιορισμού του λειτουργικού κόστους φάνηκε μερικώς στις αμοιβές του προσωπικού (-8,5%) καθώς τα άλλα έξοδα (συντήρηση, αναβαθμίσεις κλπ) φαίνονται αυξημένα κατά 55% σε σχέση με το περυσινό εξάμηνο. Τα καθαρά κέρδη είναι τα υψηλότερα σε τριμηνιαία βάση που έχουν καταγραφεί στην ιστορία της.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me