13/8/13

Χ.Α.: Πολλά, μικρά και ενδιαφέροντα...


 http://www.beautybazaar.gr/wp-content/uploads/2011/12/charlize-theron-21-e1323690011214.jpg

Η αγορά παραμένει πάνω από τις 950 μονάδες και στοχεύει προς τις 1025 μονάδες που οριοθετείται ως το τεχνικό σημείο αντίστασης, ενώ οι 1000 μονάδες είναι περισσότερο ψυχολογικό σημείο. 

Αξιοσημείωτο της δυναμικής της αγοράς είναι ότι ενώ λήγουν παράγωγα στις 16 Αυγούστου, το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει υπαρκτό παρά την διόρθωση. 

Ο τζίρος ήταν για άλλη μια συνεδρίαση λίαν ικανοποιητικός για τέτοια συγκυρία, καθώς διαμορφώθηκε στα 72,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 47,5 εκατ. τεμάχια. Χθές ο τζίρος
ήταν στα 84,1 εκατ. ευρώ, ενώ την Παρασκευή στα 67 εκατ. ευρώ. 

Διορθωτικές τάσεις επικράτησαν γενικότερα στο χώρο του FTSE 25 με εντός... πλαισίου "μάχες" αγοραστών και πωλητών, χωρίς όμως να υπάρξουν ακρότητες και βίαια αδειάσματα που θα χάλαγαν την καλή ψυχολογία και τα τεχνικά κεκτημένα.

ΟΤΕ: Ανω των εκτιμήσεων διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα του ΟΤΕ στο β΄τρίμηνο, σύμφωνα με έκθεση της Eurobank Equities, στην οποία διατηρεί σύσταση "ΑΓΟΡΑ" με τιμή-στόχο στα 8,30 ευρώ. 

Η χρηματιστηριακή υπογραμμίζει ότι ο τίτλος του ΟΤΕ παραμένει κορυφαία επιλογή της από την ελληνική αγορά, ενώ σημειώνει ότι διαπραγματεύεται με "έκπτωση" άνω του 20% έναντι των ευρωπαϊκών εταιριών του κλάδου, σε όρους EV/EBITDA 2014.

Η Eurobank προβλέπει ότι οι ελεύθερες ταμειακές ροές του ΟΤΕ θα υπερβαίνουν τα 600 εκατ. ευρώ ετησίως στα επόμενα χρόνια. Ο ΟΤΕ διαπραγματεύεται στα 7,34.    


ΣΧΟΛΙΟ: Κορυφαία λοιπόν επιλογή με περιθώριο ενίσχυσης 13% και με βαση το EV/ebitda εν έτει 2014. Τώρα μάλιστα... δέσαμε που λένε...
 
ΧΑΚΟΡ: Η ακριβότερη του ομίλου βάσει θεμελιωδών, αλλά στο ταμπλό την προσέχουν ως κόρη οφθαλμού... Μας προβληματίζει ο Δ.Δ.Μ. που διαβάζεται στο νούμερο 5(!!) με τον δανεισμό της στα 526 εκατ. ευρώ, τα ταμειακά διαθέσιμά της στα 23 εκατ. ευρώ και τα ίδια κεφάλαια στα 97 εκατ. ευρώ.

ΠΛΑΚΡ: Ο όμιλος στερείται χρηματιστηριακής εξωστρέφειας, με αποτέλεσμα η μετοχή του να παραμένει στο περιθώριο. Θύμα κι αυτός του ελληνικού εθίμου που θέλει πάνω απόλα τον μεγαλομέτοχο να ασχολείται με την μετοχή του(!!).

ΑΣΤΗΡ: Οι επενδυτές ακούουν... ιδιωτικοποίηση και το βάζουν στα... πόδια. Μετράει και το κόστος παραμονής. Η μετοχή έρχεται και απλό το χαμηλό του 1,30 και 1,50 ευρώ οπότε πάντα θα βγαίνει προσφορά με τους αγοραστές να παραμένουν - απλά - αδιάφοροι. Παρά την πολύ μεγάλη αξία του συγκροτήματος...

ΛΑΜΔΑ: Πριν μερικούς μήνες διαπραγματευόταν στα 6,40 και 6,50 ευρώ με την ΕΥΠΡΟ να βρίσκεται κάτω και από τα 4,80... Τώρα η ΕΥΠΡΟ διαπραγματεύεται στα 7,75 ευρώ και αυτή βρίσκεται στα 4,10. 


  • Επομένως η σύσταση της στήλης τότε για ''switch'' - ως εκ του αποτελέσματος κρινόμενη - ήταν άκρως επιτυχής. Όμως σε λίγο καιρό θα πρέπει να γίνει το αντίθετο...
ΜΙΓ: Πολύ καλή συμπεριφορά και σήμερα χωρίς να δείξει τις συνήθεις υποτιμητικές διαθέσεις της κάθε φορά που γυρίζει η αγορά. Σχεδόν χωρίς μεταβολή, στο 0,3390 ευρώ διατηρεί ξεκάθαρα τις ανοδικές βλέψεις της.

MIG: Με συναλλαγές 1,85 εκατ. τεμαχίων, εκ των οποίων μόλις 94.000 τμχ δόθηκαν στο μείον κι όλα μάλιστα στο 0,3390 ευρώ (-0,29%) όπου και έκλεισε η τιμή της. Δηλ. με το 5% του όγκου έκλεισαν στο μείον την μετοχή(!!)...


Με την ευγενική προσφορά του αδέκαστου συστήματος υπολογισμού στο ''κόλπο'' των Δημοπρασιών. Και να ήταν μόνον αυτή, να έλεγες ... άστο να πάει στο... καλό. Αλλά εδώ έχουμε όργια σε καθημερινή βάση...


ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Ακόμα και στα 175,00 ευρώ η όποια προσφορά εμφανίζεται, απορροφάται. Δεν έχει υπάρξει προηγούμενο σαν και το δικό του στην διαχρονική ιστορία του ελληνικού χρηματιστηρίου. Τουλάχιστον από το 1976 που εισήχθη σε αυτό.

ΕΥΠΡΟ: Ιδιαίτερα φιλόδοξος ο Καναδός, οδηγεί τον τίτλο στα ύψη. Κοντεύει να φθάσει - που λέει ο λόγος - την εσωτερική αξία της μετοχής, από την οποία απέχει μόλις 2,50 ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Εξαιρετικά σταθερή, έδειξε και διαθέσεις απομάκρυνσης από τα 6,0000 ευρώ, μετά το +2,1% στα 6,4000 που έκλεισε και μάλιστα με ανεκτέλεστο αγορών.

ΤΕΝΕΡΓ: Στο ένα ευρώ πέρυσι τέτοιο καιρό και στα 3,2300 τώρα, με κομένο το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου...

ΟΛΘ: Τι να σχολιάσει κανείς στη δική του περίπτωση...

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έχουν επανέλθει για τα καλά στο προσκήνιο της προσοχής, όλων των επενδυτικών κατηγοριών...

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Υπόδειγμα επιχειρηματικής και χρηματιστηριακής συμπεριφοράς. Στα δελτία τύπου μας τα χαλάει, αλλά χαλάλι...

ΤΡΑΣΤΟΡ: Για την σταθερότητα και την συμπεριφορά που επιδεικνύει εδώ και πολλούς μήνες...

ΚΑΡΑΤΖΗ: Κομμάτια δεν κάνει, αλλά βρίσκεται σε υψηλά 12ετίας, ενώ αν κάποιος θελήσει να τα δώσει δεν θα προκύψει πρόβλημα...

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Το σημερινό -14% ήταν ''θορυβώδες'' και δεν αρμόζει σε περιπτώσεις που επιθυμούν να κερδίζουν τα ευμενή σχόλια και την προσοχή της αγοράς. Και όλη η ζημιά έγινε με προσφορές ούτε καν 2000 τεμαχίων...

 


 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me