8/8/13

Χ.Α.: Γενικό σχόλιο για την αγορά...


 https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRMTyEyy0PJV9nMAr9h8BFOtP_scTkOt1aNksb4Vbh5lPfJtWnP

Νέα αξιοσημείωτη άνοδος σημειώθηκε στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο έκλεισε μια «ανάσα» από τις 950 μονάδες, στις 948,72 μονάδες με κέρδη 2,46%, σε μια πολύ καλή συνεδρίαση που επιβεβαιώνει το βελτιωμένο κλίμα στην αγορά το τελευταίο διάστημα. 


Αιχμή της ανόδου ήταν τόσο οι τράπεζες, όσο και τα άλλα blue chips. Η αγορά κινήθηκε στον απόηχο της συνάντησης Σαμαρά και Ομπάμα, από την οποία φαίνεται ότι έχουν καλλιεργηθεί αυξημένες προσδοκίες


Προσδοκίες στήριξης κυρίως σε πολιτικό και γεωστρατηγικό επίπεδο, που θα αναβαθμίσουν την εικόνα της Ελλάδος αλλά θα δώσουν και ανανεωτική δύναμη στην κυβέρνηση. Αυτά προεξόφλησε  η αγορά και μένει να δούμε αν επιβεβαιωθούν οι αυξημένες προσδοκίες.  

Κατά τα λοιπά επιβεβαίωσε για ακόμη μια συνεδρίαση την ισχυρή βελτίωση σε πολλά επίπεδα. Η τεχνική εικόνα - το γράφουμε διαρκώς - είναι βελτιωμένη, κάτι που παρέχει
σχετική ασφάλεια στους αγοραστές και σε όσους παίζουν... long, ενώ και η ψυχολογία είναι καλύτερη. 

Δεν είναι τυχαίο ότι ήταν η 7η συνεχής ανοδική συνεδρίαση, ενώ τον Αύγουστο έχουν γίνει έξι συνεδριάσεις, με το Χ.Α. να κλείνει ανοδικά και στις έξι, με κέρδη σε επίπεδο γ.δ. 7,25%! Παράλληλα, από τα χαμηλά των 800 μονάδων της 15ης Ιουλίου, ο γ.δ. ενισχύεται κατά 18,46%, ενώ πολύ υψηλότερα είναι τα κέρδη σε κάποια κορυφαία blue chips.  

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της  ημέρας ήταν η... αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για τις τραπεζικές μετοχές, που σταδιακά μπαίνουν στο "παιχνίδι", με την Εθνική να "επιστρέφει" με άνοδο +7,06% και με το μεγαλύτερο όγκο από τις 16 Ιουλίου. Επίσης, έντονη είναι η δραστηριοποίηση στα warrants, όπου βέβαια φαίνεται πως υπάρχουν περιθώρια για κερδοσκοπία... 

Κατά τα λοιπά, ελπιδοφόρος ήταν και ο τζίρος που ανήλθε στα 53,8 εκατ. ευρώ, υψηλότερος των τελευταίων αρκετών συνεδριάσεων.  

Με όρους τεχνικούς το χρηματιστήριο βρίσκεται μπροστά στο ψυχολογικό "φράγμα" των 950 μονάδων. Τα επόμενα σημεία αντίστασης είναι οι 980 μονάδες, οι 1000 και οι 1025 μονάδες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me