29/6/13

 
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhzFFgEAKBnFuvyPhG8bV3sF9_Cir2FqxFqVMRaOZkAvK5V54FUz5ljbsP1PBDR2ystY4c7Dgaak60igi6CJxAaVj2we9IUVosmEnQzXxXkuT4e5d-GHGk3VkgJv8oVJJSrN3UkAJBH2Ew/s1600/_13F6D~1.JPG


Εν Ολίγοις...

Σχέδιο για την άμεση είσπραξη χρεών 4 με 5 δισ. ευρώ από τις 44 εφορίες της χώρας που κλείνουν από 1ης Ιουλίου, θέτει σε εφαρμογή το ΥΠΟΙΚ.

Συγκεκριμένα έδωσε αυστηρές εντολές στους προϊστάμενους των εφοριών που θα παραλάβουν τους φακέλους των οφειλετών από τις καταργούμενες ΔΟΥ, να κινήσουν ευθύς αμέσως τους μηχανισμούς αποστολής ειδοποιητηρίων σε βάρος τους. 

Η εφορία θα δίνει περιθώριο λίγων ημερών να τακτοποιήσουν οι οφειλέτες τα χρέη τους, σε αντίθετη περίπτωση θα προχωρήσει σε κατάσχεση του μισθού ή της σύνταξης πάνω από τα 1.000 ευρώ, του σπιτιού ή της εξοχικής κατοικίας ή οποιουδήποτε άλλου περιουσιακού στοιχείου έχουν στο όνομά τους, ακόμη και του αυτοκινήτου. 

Πυρετώδης προετοιμασία ενόψει της μεθαυριανής συνάντησης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους εκπροσώπους των δανειστών, από την οποία θα κριθούν οι εξελίξεις στα «καυτά» μέτωπα των απολύσεων και της κινητικότητας, αλλά και το αν θα δοθεί παράταση μέχρι τον Σεπτέμβριο ώστε να παρουσιαστούν τα στοιχεία που ζητά η τρόικα. 

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για 4.000 απολύσεις -απομένουν 2.000 μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ- και για ένταξη 12.500 υπαλλήλων σε κινητικότητα μέχρι τέλος του έτους.

Αυξημένους τόκους κατά 16,1% κατέβαλαν το 2012, σε σύγκριση με το 2011, οι έλληνες αγρότες για τα δάνεια που έχουν πάρει από τις τράπεζες,σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). 
 

Την ίδια περίοδο, τόσο οι γεωργοί όσο και οι κτηνοτρόφοι, υποχρεώθηκαν να πληρώσουν ακριβότερα τα ενοίκια για τα αγροτικά μηχανήματα και τα αγροκτήματα. Επίσης, διαπιστώνεται περαιτέρω μείωση των αγροτικών ημερομισθίων.


Εως τον Σεπτέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες, ενώ πρόκειται να καταβληθεί και η δεύτερη δόση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαιοειδών. Από το σύνολο των αγροτών που έχουν κάνει αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ, έχουν ήδη πληρωθεί γύρω στους 50.000 παραγωγούς. 

Στο Βερολίνο θα βρίσκεται στις 3 Ιουλίου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να συμμετάσχει σε Φόρουμ της Ε.Ε. με αντικείμενο την εξειδίκευση των πολιτικών για την αντιμετώπιση της ανεργίας.Στο πλαίσιο αυτό θα έχει συνάντηση με την καγκελάριο Αγγέλα Μέρκελ και άλλους ηγέτες. 

Υποχρεωτική καθίσταται από την Δευτέρα 1η Ιουλίου η επιβίβαση των επιβατών από την μπροστινή πόρτα των λεωφορείων, με επίδειξη εισιτηρίου ή κάρτας στον οδηγό, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της λαθρεπιβίβασης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω μέτρο θα εφαρμοστεί αρχικά σε επιλεγμένες γραμμές, ώστε στη συνέχεια να γενικευθεί προοδευτικά και στις υπόλοιπες γραμμές του δικτύου.

Στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά της Ρωσίας και όχι μόνο, στοχεύει η εταιρεία Παγωτά Δωδώνη, η διοίκηση της οποίας έχει αποφασίσει να μάθει τους Ρώσους να τρώνε ελληνικό παγωτό. Ήδη η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για τη σύναψη συμφωνίας, η οποία εκτός από την αγορά της Ρωσίας περιλαμβάνει και την αγορά της Ουκρανίας. Οι συζητήσεις αφορούν τη δημιουργία καταστημάτων Παγωτά Δωδώνη. 

Μέσω της γεωγραφικής επέκτασης στις χώρες του πρώην Ανατολικού μπλοκ η εταιρεία φιλοδοξεί σε βάθος χρόνου οι πωλήσεις που πραγματοποιεί στο εξωτερικό να αντιπροσωπεύουν το 30% του τζίρου της από μόλις 5% που είναι σήμερα. Σημειώνεται ότι, η εταιρεία διαθέτει ήδη καταστήματα σε Βουλγαρία και Κύπρο, ενώ εξάγει τα προϊόντα της σε Αγγλία και Γερμανία.





 

 




 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me