29/6/13

Υπέγραψαν συμβόλαιο θανάτου

 

«Συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος 43χρονου ξενοδόχου είχε παραγγείλει επιχειρηματίας που έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με τη Δικαιοσύνη.


Αστυνομικοί έχουν αποκλείσει το σπίτι του 43χρονου ξενοδόχου μετά την έκρηξη του παγιδευμένου δέματος
Αυτό κατέδειξε η αστυνομική έρευνα, ύστερα από έναν χρόνο αναζήτησης των φυσικών και ηθικών αυτουργών της απόπειρας δολοφονίας του Αθηναγόρα Ανδριαδάκη.

Ηταν πρωινές ώρες της 15ης Ιουνίου του 2012, όταν ο γνωστός ξενοδόχος δέχθηκε στο σπίτι του στη Βουλιαγμένη ένα φυτό σε γλάστρα. 

Ο επιχειρηματίας το παρέλαβε από υπάλληλο ανθοπωλείου και μαζί υπήρχε ένα δέμα σε συσκευασία δώρου με έναν λευκό φάκελο, στον οποίο αναγράφονταν το ονοματεπώνυμο και η διεύθυνση κατοικίας του με πέντε μόνο λέξεις: «Από έναν παλιό σου φίλο». Οταν τελικά ο 43χρονος μπήκε στο σπίτι του και άνοιξε το μεταλλικό κουτί, η χειροβομβίδα εξερράγη.

 http://www.ethnos.gr/article.

Η έκρηξη ήταν τόσο μεγάλη που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του στην κοιλιακή χώρα, στη λεκάνη και στα κάτω άκρα. Οπως είπαν οι γιατροί, θραύσματα από τη χειροβομβίδα χτύπησαν τις δύο κεντρικές αρτηρίες των ποδιών του, με αποτέλεσμα να χάσει πολύ αίμα. Για πολλούς μήνες ο ξενοδόχος έμεινε στο νοσοκομείο και υπεβλήθη σε απανωτές εγχειρήσεις, ενώ υπέστη ακρωτηριασμό δακτύλων στα κάτω άκρα.

Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφαλείας Αττικής και χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Χρήστος Παρθένης, έδωσε στη δημοσιότητα τις λεπτομέρειές της. Στην υπόθεση εμπλέκονται ως δράστες, με διαφορετικούς «ρόλους», συνολικά επτά Ελληνες υπήκοοι.

«Πρόκειται για έναν 41χρονο επιχειρηματία, που απασχολεί επί μήνες τη δημοσιότητα, έναν 44χρονο πυροσβέστη, τέσσερις άνδρες ηλικίας 49, 46, 42 και 27 ετών, καθώς και μία 27χρονη γυναίκα. Στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε ο 41χρονος βαρύνεται με το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα ανθρωποκτονίας και στην προκληθείσα τελικά βαριά σωματική βλάβη του επιχειρηματία», δήλωσε ο Χρ. Παρθένης.

Το χρονικό

Οπως προέκυψε, ο επιχειρηματίας ανέθεσε σε έμπιστό του άνθρωπο να βρει τους εκτελεστές του συμβολαίου. Εκείνος, 49 ετών, απευθύνθηκε πρώτα σε έναν πυροσβέστη, ο οποίος του πρότεινε έναν 46χρονο.


Το συμφωνημένο ποσό για την εκτέλεση με πιστόλι ήταν 50.000 ευρώ. Οταν όμως η προκαταβολή των 25.000 ευρώ δεν δόθηκε την προσυμφωνημένη ημερομηνία, ο 46χρονος αρνήθηκε να εκτελέσει. Μετά την «εμπλοκή» αυτή ανέλαβε να εκτελέσει ένας άλλος 42χρονος, με δύο ακόμα άτομα σε βοηθητικό ρόλο, έναν άνδρα και μία γυναίκα, ηλικίας 27 ετών. Αυτοί, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οργάνωσαν και την αποστολή της γλάστρας με τη χειροβομβίδα.

Η εκτέλεση του συμβολαίου

Παγιδευμένη γλάστρα χρησιμοποίησαν οι δράστες

Την ημέρα της απόπειρας δολοφονίας τρία άτομα πήγαν σε ανθοπωλείο στη Βούλα. Ηταν η 27χρονη γυναίκα και ακόμη δύο άτομα (ένας 27χρονος και ένας 42χρονος) που είχαν αναλάβει την εκτέλεση του συμβολαίου. 

Εκεί η 27χρονη αγόρασε φυτό σε γλάστρα και έδωσε εντολή την ίδια ημέρα να παραδοθεί από υπαλλήλους του ανθοπωλείου στον επιχειρηματία, μαζί με το παγιδευμένο δέμα-δώρο και τον φάκελο που άφησε εκεί. Ο δράστης συνηθίζει να επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Πέρασαν λίγες ώρες και η γυναίκα τηλεφώνησε στο κατάστημα για να επιβεβαιώσει την παράδοση-παραλαβή των αντικειμένων από τον επιχειρηματία. 

Αφού βεβαιώθηκαν ότι η «δουλειά» είχε γίνει και για να αποφύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους από τις Αρχές, πήγαν στην Κόρινθο, όπου διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχείο για δύο ημέρες.

Από τους συγκατηγορούμενούς του τέσσερις άνδρες και η γυναίκα κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και βαριά σωματική βλάβη με πρόθεση κατά συναυτουργία και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και τις εκρηκτικές ύλες, ενώ ο 44χρονος πυροσβέστης για πρόκληση και προσφορά για την εκτέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me