31/5/13

Χαλκόρ: Εικόνα αποσύνθεσης …

http://www.sportandbusiness.gr/i

Χαλκόρ: Εικόνα αποσύνθεσης … 
 
Η κατάσταση στη συγκεκριμένη εταιρεία του ομίλου Στασινόπουλου, τη Χαλκόρ, βαίνει, δυστυχώς, από το κακό στο χειρότερο, βυθίζοντας την εξειδικευμένη επιχείρηση σε μεγάλη κρίση.

Για την κακή πορεία της Χαλκόρ, το «S&B» σας είχε προϊδεάσει προ μηνών, ότι θα χειροτερέψει η εικόνα της μελλοντικά, όταν άλλοι εκθείαζαν την πορεία της. Αλλά σε καμιά περίπτωση, δεν περιμέναμε ότι θα ήταν και τόσο τραγική, τελικά, η καταγραφή των μεγεθών της.


Ο τζίρος της εταιρείας υποχώρησε σε 303,2 εκατ. ευρώ, από 313,9 εκατ. ευρώ. Οι ζημιές της, από 2,5 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο πέρυσι, εκτινάχτηκαν σε 11,9 εκατ. ευρώ στο εφετινό πρώτο τρίμηνο.

Η Χαλκόρ, όμως, «καίει» μετρητα , καθώς εμφάνισε αρνητικές ελεύθερες ταμειακές ροές της τάξης των 15 εκατ. ευρώ. Ο καθαρός τραπεζικός  δανεισμός της αυξήθηκε σε 503,5 εκατ., από 488 εκατ. ευρώ και αντιστοιχεί σε 5,2 φορές τα ίδια κεφάλαια.


Η καθαρή θέση της εταιρείας μειώθηκε σε 96,8 εκατ. από 108,9 εκατ. ευρώ και οι συνολικές της υποχρεώσεις αυξήθηκαν και αυτές σε 662 εκατ. από 644 εκατ. ευρώ στο περυσινό α΄ τρίμηνο.

Τέλος, για να έχετε μια πλήρη εικόνα του τι συμβαίνει με τις πλουσιοπάροχες αμοιβές, που καρπούνται στελέχη ακόμα και ζημιογόνων επιχειρήσεων, σημειώστε ότι οι αμοιβές (διοικητικών στελεχών και μελών Δ.Σ.) ανήλθαν σε 916.000 ευρώ(!!!), σε διάστημα τριών μόλις μηνών...

Αν δεν τεθούν σε εφαρμογή, το γρηγορότερο, οι αυστηροί κανόνες της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, βάσει του νομοσχεδίου που προετοιμάζει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η αλόγιστη διασπάθιση χρήματος, μέσω πλουσιοπάροχων και προκλητικών αμοιβών, θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό, σε βάρος της ίδιας της εταιρείας, των μετόχων της και της αγοράς συνολικότερα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me