31/5/13

Όμιλος Βιοχάλκο: Τρίζουν αγρίως τα θεμέλιά του…


Όμιλος Βιοχάλκο: Τρίζουν αγρίως τα θεμέλιά του…

Η κατάσταση στον μεγαλύτερο βιομηχανικό όμιλο της χώρας, τον όμιλο Βιοχάλκο της οικογένειας Στασινόπουλου, χαρακτηρίζεται επιεικώς ως τραγική, με βάση τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου.

Επειδή οι αριθμοί  δεν επιδέχονται διάψευσης, ιδού η εικόνα που εμφάνισαν στις λογιστικές καταστάσεις τριμήνου , οι εισηγμένες επιχειρήσεις του ομίλου:

-ΣΙΔΕΝΟΡ: Ζημιές μετά φόρων και δικαιωμάτων 26,9 εκατ. ευρώ
-ΧΑΛΚΟΡ: Ζημιές (μ.φ. και δικ.) 11,9 εκατ. ευρώ
-Ελλ. Καλώδια : Ζημιές 3,8 εκατ. ευρώ
-ΕΛΒΑΛ: Ζημιές 7,1 εκατ. ευρώ
-Σωλ. Κορίνθου: Ζημιές 2,9 εκατ. ευρώ


Συνολικά, δηλαδή, ζημιές 52,6 εκατ. ευρώ και μάλιστα, μέσα σε διάστημα μόλις τριών μηνών. Αν προστεθούν και οι ζημιές της Βιοχάλκο, των 41,1 εκατ. ευρώ στο α΄3μηνο, ο ζημιογόνος ''κουμπαράς'', ανεβαίνει πολύ...

Θυμίζουμε ότι, μόνο το «S&B» είχε προϊδεάσει πριν από την έναρξη του νέου έτους για τα αποτελέσματα των Σωλ. Κορίνθου ότι «καιγόταν» για παραγγελίες, καθώς είχε ανεκτέλεστο υπόλοιπο μόνο 100 εκατ. ευρώ.

Αποτέλεσμα της έλλειψης των παραγγελιών ήταν ο τζίρος του πρώτου τριμήνου  να υποχωρήσει σε 29,7 εκατ. έναντι 58,2 εκατ. ευρώ πέρυσι στο ίδιο διάστημα και από κέρδη 4,4 εκατ. ευρώ στο α΄τρίμηνο του 2012, εφέτος να εμφανίσει ζημιές 2,9 εκατ. ευρώ.

Με κεφαλαιοποίηση τα 255 εκατ. ευρώ, είναι προφανές πως η εταιρεία έχει προεξοφλήσει ότι η Ελλάδα θα «κερδίσει» τον αγωγό TAP και ότι η ίδια θα πάρει το έργο για τον αγωγό.

ΚΟΜΦΟΥΚΙΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Επειγοντως πρεπει να σταματησει η υπερφορολογηση και να μειωθει το ενεργειακο κοστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me