30/9/14

ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΕΣ PIN?

Τα δάκρυα δεν προστατεύουν μόνο τα μάτια μας από τις μολύνσεις, αλλά μπορούν να γίνουν ο «φύλακας άγγελος» των προσωπικών μας δεδομένων στο Διαδίκτυο...

Οπως εξηγεί στους «Financial Times» o Αυστραλός οφθαλμίατρος, Στίβεν Μέισον, τα δάκρυα, η άμυνα του οργανισμού στην έντονη ψυχολογική φόρτιση, μπορεί να δυσκολέψουν το έργο των χάκερ.

Ο Αυστραλός επιστήμονας ανέπτυξε μία μέθοδο, έναν μηχανισμό ο οποίος σκανάρει τα δάκρυα και, εν συνεχεία,τα χρησιμοποιεί ως κωδικούς πρόσβασης.

Η έρευνα του Μέισον επικεντρώθηκε στον κερατοειδή χιτώνα του ματιού καθώς οι χάκερ αδυνατούν να αντιγράψουν τον ένα και μοναδικό τρόπο με τον οποίο τα μάτια αλλάζουν κάθε φορά που δακρύζουν.

«Η επιφάνεια του κερατοειδούς χιτώνα είναι υγρή χάρη στα δάκρυα, οπότε τα δεδομένα μας αλλάζουν από λεπτό προς λεπτό», εξηγεί ο Αυστραλός οφθαλμίατρος στους «Financial Times». «Συνεπώς, στα δεδομένα που καταγράφονται από κάθε μάτι, παρουσιάζονται πραγματικές μικροσκοπικές παραλλαγές», προσθέτει.

Για την Βίνι Σάκορ, υπεύθυνη σε θέματα ασφάλειας στην εταιρεία «International Computer Security Association Labs», οι κωδικοί είναι πιθανότατα η «αχίλλειος πτέρναν» των συστημάτων καθώς, με την παραβίαση τους υποκλέπτονται με ιδιαίτερη άνεση προσωπικά δεδομένα. Για το λόγο, όπως επισημαίνει, οι ειδικοί έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους σε βιομετρικά συστήματα ασφαλείας καθώς έτσι μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος υποκλοπής των δεδομένων.


Στόχος των επιστημόνων τώρα είναι να δοκιμάσουν τη νέα τεχνολογία σε smartphones, όπου θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να εξασφαλίσει τυχόν πληρωμές ή την πρόσβαση σε άλλες υπηρεσίες, όπως το email.

Οπως αναφέρουν οι «Financial Times», εάν ο Στίβεν Μέισον έχει δίκιο και το «μοναδικό βιομετρικό pin» αποδειχθεί αποτελεσματικό, τότε δεν αποκλείεται να ενσωματωθεί ακόμη και σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης ή πόρτες ασφαλείας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me