23/12/13

Υγεία: Ύπνος ή γυμναστική; Τι κάνει περισσότερο καλό στην υγεία;

Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013

Στο δίλημμα λίγο παραπάνω ύπνος ή γυμναστική, απαντούν ερευνητές από το Κέντρο Διαταραχών Ύπνου στο Πανεπιστήμιο Northwestern University στο Σικάγο.

Η απάντηση όπως δημοσιεύεται στους New York Times είναι ότι και τα δύο κάνουν καλό.

«Η γυμναστική, ο ύπνος και η σωστή διατροφή αποτελούν το τρίγωνο της υγείας και όλα σχετίζονται μεταξύ τους» λέει η Dr. Phyllis Zee, καθηγήτρια νευρολογίας και διευθύντρια του Κέντρου.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει στο Κέντρο Διαταραχών Ύπνου, ο καλός βραδινός ύπνος 7 ωρών έχει ως αποτέλεσμα να κάνει κανείς μεγαλύτερης διάρκειας και έντασης άσκηση αργότερα μέσα στην ημέρα. Αντίθετα, λίγες ώρες ύπνου οδηγούν σε μειωμένα κίνητρα για άσκηση. «Η γυμναστική μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου και ένας καλός ύπνος να βελτιώσει την απόδοση και τη φυσική κατάσταση».

Σχετικά με το πώς μπορείτε να κερδίσετε λίγο ύπνο ακόμα, χωρίς να παρατήσετε το γυμναστήριο «σκεφτείτε απλά ότι μπορείτε να πηγαίνετε για ύπνο 20 με 30 λεπτά νωρίτερα απ’ ό,τι συνήθως τις καθημερινές και να ξυπνάτε 15 λεπτά αργότερα το πρωί. Αυτό θα σας κερδίσει 600 με 800 λεπτά παραπάνω ύπνο το μήνα» είπε η Dr. Zee.
onmed.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me