13/12/13

Καλάβρυτα: Αρνήθηκε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Γερμανό Πρέσβη ο Π. Καμμένος

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

Την άρνησή του να παρακαθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Γερμανό Πρέσβη στη διάρκεια της δεξίωσης που ακολούθησε τις εκδηλώσεις μνήμης για τα 70 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, εξέφρασε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καμμένος αρνήθηκε να καθίσει λόγω της άρνησης της γερμανικής κυβέρνησης για την απόδοση των γερμανικών αποζημιώσεων προς το Δίστομο και τα Καλάβρυτα.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε Αρχιερατικό Μνημόσυνο στην μνήμη των θυμάτων του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος προεξαρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Ακολούθησε ομιλία του καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ στον Τόπο του Μαρτυρίου τελέστηκαν επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο πεσόντων και κατάθεση στεφάνων.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, τόνισε πως «οι αξίες κατακτώνται με αίμα και θυσίες. Οι Έλληνες να γυρίσουμε σε πράγματα που έχουμε ξεχάσει μέχρι τώρα, συνυφασμένα με την παράδοση και την ιστορία μας. Όλοι λένε ότι τους χρωστάμε, ας κάτσει να σκεφτεί όμως και η Ευρώπη τι μας χρωστά» και κατέληξε: «Εκεί που ζητιανεύουμε έχουν κλειστές πόρτες γιατί έχουν τα δικά τους συμφέροντα και προβλήματα».

Μεταξύ άλλων στις εκδηλώσεις εκτός του κ. Καμμένου, παραβρέθηκαν: Ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ο Υφυπουργός Άμυνας κ. Δαβάκης, ο Περιφερειάρχης Α. Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, βουλευτές και πολιτευτές, εκπρόσωποι των ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι τοπικής αυτοδιοίκησης και συλλόγων, καθώς και πλήθος κόσμου.

patrastimes.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me