9/12/13

Θα δείξει ο διαγωνισμός του Αστέρα…

Θα συνεχίσει το μεσσηνιακό λόμπι να απλώνει τα πλοκάμια του στην κρατική μηχανή;

 
Κρίσιμες κυβερνητικές και οικονομικές θέσεις καταλαμβάνονται από Μεσσήνιους… εκλογική περιφέρεια του πρωθυπουργού
Σήμερα θα έχει την ευκαιρία το "μεσσηνιακό λόμπι" να επιβεβαιώσει την επικυριαρχία του στη χώρα, καθώς στις 5 το απόγευμα θα ανοίξουν οι προσφορές για τον Αστέρα της Βουλιαγμένης.
Ανάμεσα στους 3 υποψηφίους βρίσκεται και το σχήμα της ΤΕΜΕΣ του επιχειρηματία Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, σε συνεργασία με τον όμιλο Olayan.
Ο Αχ. Κωνσταντακόπουλος, γιος του αείμνηστου καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, διαχειρίζεται την παρακαταθήκη, όπως επίσης και την τεράστια επένδυση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Costa Navarino στην Πύλο της Μεσσηνίας.
Ωστόσο, αν και ο κ. Κωνσταντακόπουλος έχει αποδείξει την επιχειρηματική του πίστη στην ελληνική οικονομία, προκαλούνται νέα ερωτήματα για την ανάδειξη των Μεσσήνιων στην οικονομική και πολιτική ελίτ επί των ημερών του Σαμαρά.
Εκτός του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανδρου Τουρκολιά, το «μεσσηνιακό λόμπι» απλώνει τις «παραφυάδες» του σε όλο το εύρος της κρατικής μηχανής.
Στο παρελθόν, με απόφαση του πρωθυπουργού Διοικητής της ΕΥΠ ορίστηκε ο 40χρονος μηχανολόγος-μηχανικός, Θεόδωρος Δραβίλας ο οποίος ήταν Γ.Γ του Υπ.Πολιτισμού επί των ημερών του. Μιας και όμως ο συγκεκριμένος κατάγεται από την Αρκαδία κι όχι από τη Μεσσηνία, υποδιοικητές ορίστηκαν ο Καλαματιανός δικηγόρος Παναγιώτης Κοντούλης και Γεώργιος Καμαρινόπουλος, απόστρατος στρατιωτικός, Μεσσήνιος στην καταγωγή επίσης!
Άγαρμπος ήταν και ο τρόπος αντικατάστασης του Ιωάννη Διώτη από την ηγεσία του ΣΔΟΕ την οποία ο Αντώνης Σαμαράς παρέδωσε σε κάποιον κύριο Στασινόπουλο, πρώην έφορο Μεσσήνης και κολλητό του φίλο.
Το φεστιβάλ «αξιοκρατίας» συνεχίστηκε με τον διορισμό του κ. Χρήστου Γιάνναρη στην Επιτροπή Προμηθειών Υγείας.
Ακόμη, ο Μεσσήνιος πολιτευτής της Β' Αθήνας και πρώην πρόεδρος της Ολυμπιακής Αεροπορίας κ. Δημήτρης Κούκης τοποθετήθηκε διοικητής στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).
H Μεσσήνια οικονομολόγος και στέλεχος της ΝΔ στο νομό, Ευδοξία Παπαγεωργίου, είναι η νέα διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας (Σπάρτης), με απόφαση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, βάσει εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης. Αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ορίστηκε ο Δημήτρης Παναγόπουλος.
Τέλος, τον εκ Μεσσηνίας Γκίκα Μάναλη τοποθέτησε ο Σαμαράς ως ειδικό διαχειριστή για την εκκαθάριση της ΕΡΤ. Ο Μάναλης ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ.

www.bankingnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me