9/12/13

Σόιμπλε: Σε καλό δρόμο η Αθήνα

«Πιστεύω ότι όλα τα προβλήματα είναι αντιμετωπίσιμα και υπάρχουν πολλά που συνηγορούν στο ότι θα καταβληθούν προσπάθειες να επιλυθούν, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Σόιμπλε: Σε καλό δρόμο η Αθήνα - Ελπίζει να κλείσουν γρήγορα τα ανοικτά μέτωπα

Η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο, σχολίασε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εισερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup. 

Οπως είπε ο γερμανός υπουργός οικονομικών «γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα έχει κάνει πολύ δρόμο. Ψήφισε τον προϋπολογισμό της. Υπάρχουν ανοικτά θέματα με την τρόικα αλλά τους τελευταίους 15 μήνες προχώρησαν περισσότερο απ' όσο νομίζαμε στο θέμα των ελλειμμάτων».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν είναι όλα τόσο εύκολα. Υπάρχουν ανοικτά σημεία με την τρόικα, τα οποία θα συζητηθούν. Συμπλήρωσε, πάντως, πως «Πιστεύω ότι όλα τα προβλήματα είναι αντιμετωπίσιμα και υπάρχουν πολλά που συνηγορούν στο ότι θα καταβληθούν προσπάθειες να επιλυθούν ώστε να μην χρειαστεί να αρχίσει η ελληνική προεδρία τον Ιανουάριο με μια επίσκεψη της τρόικας».
Αναφερόμενος στα της τραπεζικής ένωσης, ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε ότι ενδέχεται να απαιτηθούν περισσότερες συναντήσεις για να υπάρξει συμφωνία για τον ενιαίο μηχανισμό τραπεζικών εκκαθαρίσεων. 

Ντάισελμπλουμ: Έχει σημειώσει πρόοδο η Ελλάδα

«Ελπίζω να έχει σημειωθεί αρκετή πρόοδος στην Ελλάδα. Σε ό,τι με αφορά θα επιθυμούσα η αξιολόγηση της τρόικας να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους», δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του σώματος.
Κληθείς να σχολιάσει την πορεία του ελληνικού προγράμματος, ο Γ. Ντάισελμπλουμ απάντησε ότι σίγουρα έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος, αλλά προσέθεσε πως αναμένει να ενημερωθεί από τους εκπροσώπους της τρόικας, στη συνεδρίαση του Eurogroup. «Πρέπει πρώτα να ακούσουμε τους εκπροσώπους της τρόικας για να δούμε πόσες πιθανότητες υπάρχουν να επιτευχθεί συμφωνία πριν από το τέλος του έτους» ανέφερε ο κ. Ντάισελμπλουμ.
«Η Ελλάδα πρέπει να μείνει προσηλωμένη στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και εμείς θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε», σημείωσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me