14/12/13

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ "ΧΑΛΑΣΕ" ΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ...

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην Καρδίτσα η παραίτηση του Παύλου Σιούφα από την θέση του βουλευτή. Δεν είναι σύνηθες ένας βουλευτής  να υποβάλει παραίτηση, ακόμη και για λόγους υγείας. 

Δεν αποποιείται εύκολα κανείς ένα τέτοιο αξίωμα. Να όμως που ο Παύλος έγινε η εξαίρεση του κανόνα. Δίδαξε ήθος ο  Παύλος με την ενέργειά του αυτή. Έδειξε σε όλους ότι στη ζωή δεν είναι μόνο τα αξιώματα, αλλά υπάρχουν άλλα πολυτιμότερα αγαθά. 


Ο Παύλος Σιούφας παραιτήθηκε για σοβαρούς λόγους υγείας μιας και οι γιατροί του ουσιαστικά του απαγόρευσαν να συνεχίσει στους ρυθμούς που εργάζονταν μέχρι προχθές. Το πρόβλημα με την καρδιά του επιδεινώθηκε την περίοδο που ήταν βουλευτής μιας και η ευαισθησία του δεν του επέτρεπε να κοροϊδεύει τους πολίτες που τον ψήφισαν και εργάζονταν  νυχθημερόν για αυτούς.


Αυτό όμως δεν πήγαινε άλλο και αντί να κάθεται και να εισπράττει απλά τους μισθούς του βουλευτή χωρίς να μπορεί να είναι χρήσιμος,  έφυγε με το κεφάλι ψηλά. Αυτό φυσικά δεν άρεσε σε πολύ κόσμο. Ο άνθρωπος "χάλασε" την πιάτσα. Έδειξε ότι στον κόσμο αυτό δεν υπάρχει μόνο μαύρο, αλλά και άσπρο. Έτσι, κάποιοι άρπαξαν το φτυάρι και άρχισαν το θάψιμο.Το χειρότερο όμως το διέπραξε τοπική εφημερίδα της Καρδίτσας που προσπάθησε να συνδέσει την παραίτησή του με την επίθεση που έγινε την προηγούμενη ημέρα σε εισπρακτική εταιρεία των γιών του επί 30 χρόνια βουλευτή Καρδίτσας Δημήτρη Σιούφα.



Πήγαν να τον εμφανίσουν ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης και πήγαν να περάσουν στον κόσμο ότι αυτός πιθανώs να ήταν ο λόγος της παραίτησης. Ντροπή που δεν σεβάστηκαν ούτε την υγεία του ανθρώπου αυτού που στο διάστημα που δραστηριοποιήθηκε στην Καρδίτσα τόσο ως πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Ελληνοπύργου, όσο και ως υποψήφιος βουλευτής και βουλευτής Καρδίτσας στη συνέχεια, έδειξε ότι ήταν διαφορετικός και δίδαξε ήθος.


Με το που ανέλαβε βουλευτής, έδωσε ένα μάθημα προς τους συναδέλφους του και έγινε παράδειγμα για το πως πρέπει οι αιρετοί να μην προκαλούν το λαό που υποφέρει. Έτσι ανακοίνωσε ότι παραιτήθηκε όλων σχεδόν των προνομίων του βουλευτή.  Με δήλωσή του στη βουλή αρνήθηκε το αυτοκίνητο που δικαιούνται οι βουλευτές, τα επιδόματα ενοικίου πολιτικών γραφείων, τα επιδόματα για ξενοδοχειακές διανυκτερεύσεις, τις ατέλειες, τα δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια, τα επιδόματα για μετακίνηση ως επαρχιακός βουλευτής.




Αργότερα, όταν η βουλή αποφάσισε να δώσει στους βουλευτές κάρτα για να περνάνε δωρεάν από τα διόδια, έκανε το ίδιο. Παραιτήθηκε και αυτού του προνομίου. Μακάρι όλοι οι βουλευτές να κάνανε το ίδιο. Στις δύσκολες ώρες που περνάει ο τόπος το παράδειγμα έπρεπε να το δίνουν πρώτοι εκείνοι που οι πολίτες τους όρισαν εκπροσώπους τους στο Κοινοβούλιο. Ο Παύλος Σιούφας αυτός ήταν ως βουλευτής. Διαφορετικός από τους άλλους. Πολιτικός άλλης πάστας. Το απέδειξε και με την παραίτησή του.

Από την εφημερίδα "Αλήθεια"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me