17/10/13

Από το forum του Capital, σχολιασμός στο προηγηθέν ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ

Γιατί, λοιπόν, ανεβαίνει το Χρηματιστήριο; Ή καλύτερα: Υπάρχει Χρηματιστήριο;
κ. Μαυρίδη,
ποιό Χρηματιστήριο, εννοείτε το ΧΑΑ ή τη Χ.Α.?


Γιατί ΧΑΑ δεν υπάρχει, το σήριαλ όμως με τη Χ.Α. θα ξεπεράσει σ' επεισόδια ακόμα και εκείνο το σήριαλ με τις πουτανιάρες, πως λέγεται μωρέ, α ναι, το .. Sex and the City !

Στο θέμα μας τώρα: σήμερα, είχε γράψει και ένα σχετικό άρθρο ο Παζόπουλος, νομίζω, είναι ακόμα στο site του capital.

Ο άνθρωπος, ασχέτως ενδεχόμενου επαγγελματικού ενδιαφέροντος, εξέθεσε τους προβληματισμούς του και τις απόλυτα τεκμηριωμένες επιφυλάξεις του, σχετικά με το ΦΑΙΔΡΟ πλέον θέμα-αντικείμενο, που λέγεται ΧΑΑ. 


Και τί δεν του έσουραν κάποιοι: δοσίλογο τον είπαν, δεξιό ατομιστή τον αποκάλεσαν, ότι παπαριά ήθελες, έβλεπες στα σχετικά σχόλια, επειδή ο άνθρωπος εξέθετε απλές, λογικές, τεκμηριωμένες, προφανείς απόψεις. Ο Παζόπουλος κοιτάζει ν' ανοίξει κανένα μάτι και του την έπεσαν οι μπαγλαμάδες.

Ρωτάτε κ. Μαυρίδη, γιατί ανεβαίνει το ΧΑΑ, λες και δεν ξέρετε, το γιατί ανεβαίνει και το κυριότερο, ... ΤΟ ΠΩΣ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ !

Ακούστε λοιπόν, για να τελειώνει το παραμυθάκι. Το ΧΑΑ ανεβαίνει και θ' ανεβαίνει προσεχώς για δύο κυρίως λόγους:

α) πρέπει να ωραιοποιηθεί η κατάσταση, επικείμενων εκλογών
(ουδέν περαιτέρω σχόλιον, όποιος κατάλαβε, ... κατάλαβε). Πριν προσέλθει το πόπολο στις κάλπες, πρέπει να βλέπει ... παράδες στο όποιο χαρτοφυλάκιό του !

β) Το βασικότερο: είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου, για το τραπεζο-κρατικό σύστημα, N' ΑΣΚΗΘΟΥΝ ΤΑ Warrants, απ' όσους τα έχουν αποκτήσει. Και αυτοί είναι μιλιούνια.

Και ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ Ν' ΑΣΚΗΘΟΥΝ τα warrants, πρέπει πάσει θυσία, ΓΙΑ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ ΛΟΓΟΥΣ, τα τραπεζόχαρτα να φουσκώσουν ...

Υπενθυμίζω και τις σχετικές ημερομηνίες-όρους ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΩΝ WARRANTS.

Η πρώτη προαιρετική ημερομηνία άσκησης των warrants είναι:
για την Alpha Bank στις 10/12/2013, με τιμή άσκησης τα 0,4488 ευρώ και για κάθε warrant αντιστοιχούν 7,408683070 μετοχές, 


για την Εθνική η πρώτη ημερομηνία είναι στις 26/12/2013 (πιθανότατα θα μεταφερθεί λόγω αργίας), με τιμή άσκησης τα 4,3758 ευρώ και σε κάθε warrant αντιστοιχούν 8,22923881005499 μετοχές, 


για την Πειραιώς η πρώτη ημερομηνία είναι στις 2/1/2014, η τιμή άσκησης είναι στα 1,7340 ευρώ και σε κάθε warrant αντιστοιχούν 4,47577327722 μετοχές.

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, πρέπει να γίνει, ότι είναι δυνατόν, για ν' αγοράσει ο κοσμάκης πάλι μετοχούλες, άρα, πρέπει οι τιμούλες ν' ανέβουν σ' επίπεδο ασφαλείας, έτσι ώστε, ΟΛΟΙ ΟΙ "ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ" να μπούνε με τα μπούνια και ν' αγοράσουν όλα τα "διαμάντια". Το ΤΧΣ πρέπει να ξεπουλήσει την πραμάτεια του.

Διαμάντια ντε, μην με παρεξηγείτε, διαμάντια, που θα δώσουν "μεγάλες μελλοντικές αποδόσεις", με μερίσματα και υπεραξίες !!!

Και τελειώνω, απαντώντας στο άλλο σκέλος του ερωτήματός σας, στο ΠΩΣ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ:

κ. Μαυρίδη, 


το σύστημα έδωσε γραμμή σ' ένα λόμπυ χρηματιστηριακών, "τους γνωστούς-αγνώστους" (με πρωταγωνιστικό ρόλο τις τραπεζικές χρηματιστηριακές), να κάνουν το γνωστό παιχνίδι, με τις αλλαξοκολιές και τα μαγικά τρίγωνα του διαβόλου. 


Ετσι, μ' ελάχιστα ρευστά διαθέσιμα, ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ, ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ, και ... όποιο πρόβατο τσιμπήσει.

Δεν σας κάνει εντύπωση, ότι πριν δυο-τρεις εβδομάδες, οι τζίροι δεν ξεπερνούσαν τα 30 εκατομμύρια και το τελευταίο δεκαήμερο, οι τζίροι χτυπάνε 100-σταριές, ειδικά προς το τέλος της συνεδρίασης !!! 


Τί έγινε λοιπόν, ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ FUNDS από ... τα CAYMAN ISLANDS και ... δεν προλαβαίνουν ν' αγοράζουν ???

ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ, καθαρή και προσεγμένη δουλίτσα.

Βέβαια, κάποιοι ελάχιστοι, σε αναλογία μικρότερη του 1% αυτών που θα γλυκαθούν και επιχειρήσουν/τολμήσουν να "συντονιστούν" με το κλίμα, όλο και κάτι θα ψιλοτσιμπήσουν, οι υπόλοιποι όμως επενδυταράδες, θα δοκιμάσουν εκ νέου, ... τη γλύκα της πίκρας !

Αντε και καλή τύχη, βάλτε όλοι, τώρα που άρχισε, να γυρίζει ο τροχός.


Υ.Γ.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΤΕ, ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ Warrants
(όλα έχουν "στηθεί", με το βλέμμα σε αυτά), δεν θα το ξαναπώ !

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me