Από τον Βασίλη Μπόνιο

Ένας πολιτικός λόγος που διχάζει με φόντο μια χώρα-καιόμενη βάλτο η οποία οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στον εμφύλιο.  "Εγκληματική βία δεν ασκήθηκε μόνο στο Πέραμα, ασκήθηκε και στον εμπρησμό της Μαρφίν και στις Σκουριές, είπε ο πρωθυπουργός «δείχνοντας» προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ..."

Να υποθέσουμε ότι αφού υποστηρίζει κάτι τέτοιο ο πρωθυπουργός έτσι έχουν τα πράγματα. Δηλαδή οι διωκτικές αρχές τον έχουν ενημερώσει ότι Συριζαίοι ή υποκινούμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ έκαψαν τους άτυχους ανθρώπους της Μαρφίν. 

Εάν έτσι έχουν τα πράγματα, και ο πρωθυπουργός διαθέτει ακράδαντα στοιχεία, διαψεύδεται το σενάριο που θέλει εκείνους που έκαναν την επίθεση στη Μαρφίν να ανήκουν σε συγκεκριμένη ομάδα, να έχουν εντοπιστεί από τις αρχές και τον εισαγγελέα να μην τολμάει να τους απαγγείλει κατηγορίες επειδή απειλήθηκε με βομβιστική επίθεση που έγινε σε βάρος του.

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει την ΕΥΠ- άρα και το Μαξίμου- ότι παρακολουθούν το κινητό του Αλέξη. Πως; Ένας τεράστιος σούπερ κοριός στα έγκατα του Μαξίμου καταγράφει τα καυτά ερωτόλογα του Αλέξη Τσίπρα με πανίσχυρη κυρία της κοινωνικής ζωής του τόπου την ώρα που η Χίλαρυ Κλίντον ερωτοτροπεί τηλεφωνικά με την Ρένα Δούρου.  

Αυτούς τους καυτούς διαλόγους απολαμβάνουν χορεύοντας ημίγυμνοι γύρω από τον σούπερ κοριό το τελευταίο κομμάτι του Armin van Buuren “Live at Tomorrowland” (video-photo) ο Λαζαρίδης και ο Μπάμπης Αθανασίου.

Μπορεί να αποδείξει ο Τσίπρας ότι παρακολουθούν το κινητό του, αλά Watergate, να προκαλέσει εκλογές και με την βοήθεια των συμπαθούντων επιχειρηματιών, να κάνει ρεσάλτο στην κυβέρνηση με υπουργό Εργασίας τον Φωτόπουλο της ΓΕΝΟΠ και υπουργό Τύπου τον Καλφαγιάννη;

Αν δεν μπορεί να αποδείξει ότι τον παρακολουθούν ο Φαήλος, ο Λαζαρίδης και ο Μπάμπης ο Αθανασίου-όπως διαδίδει η Κουμουνδούρου-καλύτερα ας σωπάσει. Ας σωπάσει και ο Σαμαράς, ο οποίος είναι ο μόνος από τους πρωθυπουργούς των Μνημονίων που στάθηκε με αξιοπρέπεια απέναντι στους δανειστές και έρχεται παρασυρόμενος από την ακροδεξιά εντός του κόμματός του, να οδηγηθεί σε υπερβολές του τύπου ότι ο Τσίπρας και ο Βαρεμένος εκπαιδεύουν τις νύχτες τους αντάρτες πόλης να μπουκάρουν σε στόχους όπως η Μαρφίν.

Αυτός ο λόγος των δύο υπεύθυνων ηγετών ρίχνει νερό στο μύλο της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και οδηγεί τον κόσμο στην απελπισία. Ή μάλλον στην επίκληση του ενός και μόνο πολιτικού που μπορεί να γλιτώσει την χώρα από τον εμφύλιο στον οποίο την οδηγεί ο διχαστικός λόγος των Σαμαρά-Τσίπρα και η ασυλία που και οι δύο (για διαφορετικούς λόγους έκαστος) παρέχουν στην Χρυσή Αυγή. 

Του Κώστα Καραμανλή, που στο μεταξύ ξεκουράστηκε αρκετά...