17/9/13

ΒΙΟΧΑΛΚΟ

Η μεταφορά έδρας και τα ντεσού στο ΧΑ


Σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, από τη στιγμή που νέο νομικό πρόσωπο γίνει ο βασικός μέτοχος αυτών – και κατέχει σε κάθε περίπτωση ποσοστό άνω του 33%- τότε αυτός έχει την υποχρέωση να υποβάλει αίτηση για υποχρεωτική δημόσια πρόταση. 


Προβληματισμό για την επιτυχή ολοκλήρωση εξόδου της Βιοχάλκο από το Χρηματιστήριο, όπως αυτή ανακοινώθηκε χθες από την εισηγμένη εταιρεία, εκφράζουν κύκλοι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στηριζόμενοι για το επιχείρημα αυτό στην ισχύουσα χρηματιστηριακή νομοθεσία.
Το κύριο ερώτημα που αναπτύσσεται είναι το τί θα συμβεί με τις θυγατρικές της Βιοχάλκο που επίσης είναι εισηγμένες στο ΧΑ.
Σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, από τη στιγμή που νέο νομικό πρόσωπο γίνει ο βασικός μέτοχος αυτών – και κατέχει σε κάθε περίπτωση ποσοστό άνω του 33%- τότε αυτός έχει την υποχρέωση να υποβάλει αίτηση για υποχρεωτική δημόσια πρόταση.
Aπό την πλευρά τους, πάντως, και έως χθες, κύκλοι προσκείμενοι στην εταιρεία υποστήριζαν ότι δεν υπάρχει υποχρέωση διενέργειας δημόσιων προτάσεων.
Εν μέσω των χθεσινών εξελίξεων ο τίτλος της Βιοχαλκο υποχώρησε χθες κατά 7,62% κλείνοντας στα 4,12 ευρώ με συναλλακτική δραστηριότητα 287.846 τεμαχίων.
Ενδιαφέρον προκαλεί ένα ακόμα σημείο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας στις 2/9/2013 «κατόπιν της από 02.09.2013 ενημέρωσης πού έλαβε από τον Πρόεδρο της εταιρείας κ. Νικόλαο Μιχ. Στασινόπουλο, η ΒΙΟΧΑΛΚΟ Α.Ε. γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό, βάσει του Νόμου 3556/2007, ότι, ο κ. Νικόλαος Μιχ. Στασινόπουλος απέκτησε δικαιώματα ψήφου της εταιρείας μας, τριάντα επτά εκατομμυρίων πεντακοσίων επτά χιλιάδων πεντακοσίων δέκα οκτώ (37.507.518) κοινών ανωνύμων μετοχών και κατόπιν των ανωτέρω, τα συνολικά δικαιώματα ψήφου πού κατέχει ανέρχονται σε 51.814.013 ή 25,98%, από 14.306.495 ή 7,17% επί συνόλου μετοχών 199.474.071».
Στο διάστημα μεταξύ τέλη Ιουλίου – οπότε και ο κ. Ν. Στασινόπουλος κατείχε 7,17% των μετοχών της εταιρείας και αρχών Σεπτεμβρίου που το ποσοστό αυξήθηκε σε 25,98%, δεν υπήρξε ανακοίνωση από τον/τους πωλητές των παραπάνω τίτλων.
Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι τζίροι της μετοχής στο ΧΑ το συγκεκριμένο διάστημα δε «δικαιολογούν» την παραπάνω μεταβίβαση, αποτελεί ένδειξη ότι προφανώς πρόκειται για μεταβίβαση δικαιωμάτων ψήφου επί ενεχυριασμένων σε τράπεζες μετοχών με καμία μεταβίβαση να μην ξεπερνά το 5%.

http://www.euro2day.gr/news/market/article/1135483/h-metafora-edras-kai-ta-ntesoy-sto-ha-pieseis-st.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me