20/8/15

Μονόδρομος το “Ευρωπαϊκό Μέτωπο” – Μόνο έτσι θα ξεμπερδέψουμε οριστικά από τους παρανοϊκούς

Μονόδρομος το “Ευρωπαϊκό Μέτωπο” – Μόνο έτσι θα ξεμπερδέψουμε οριστικά από τους παρανοϊκούς

 
Η ειλημμένη όπως φαίνεται απόφαση Τσίπρα να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές, είτε άμεσα είτε σε δύο μήνες επαναφέρει επιτακτικά  στο προσκήνιο το σενάριο της σύστασης του «Ευρωπαικού Μετώπου».

ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ και ΠΑΣΟΚ (κατά κύριο λόγο) οφείλουν να πρωτοστατήσουν σε ένα εκλογικό συνεργατικό σχήμα, το οποίο αποτελεί μονόδρομο και για την χώρα και για την υγεία και ισορροπία του πολιτικού συστήματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σπαράσσεται, ο Τσίπρας πανικόβλητος επιχειρεί με σπασμωδικές κινήσεις να αποτρέψει την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και την δημιουργία ενός original αντιμνημονιακού κόμματος υπό τον Λαφαζάνη, που θα καταγράψει, όπως όλα δείχνουν, σημαντικό εκλογικό ποσοστό.

Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία η χώρα και το πολιτικό σύστημα να ξεμπερδέψουν μια και καλή από τα σούργελα και τους παρανοικούς που ο «σοφός λαός» επέλεξε να τον βγάλουν από την κρίση. 

Θα ήταν εγληματικό και αντιπατριωτικό ο Μειμαράκης, ο Θεοδωράκης και η Γεννηματά – καθώς και όσοι άλλοι επιλέξουν αυτό το στρατόπεδο – να βάλουν πάνω από το προσωπικό μικροκομματικό τους συμφέρον, την επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα.

F95DFBE679AA9D92D1955F84B7B55F5F

Είναι προφανές πως εάν οδηγηθούμε σε εκλογές, χωρίς να υπάρξει η πολιτική ανατροπή ενός «Ευρωπαϊκού Μετώπου» ο Τσίπρας, παρά την διαφαινόμενη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να έρθει ξανά πρώτος και να κατακτήσει το μπόνους των 50 εδρών.

Ενώ εάν υπάρξει ένα καινούργιο πολιτικό σχήμα που θα επιχειρήσει να εκφράσει το 39% του ΝΑΙ του δημοψηφίσματος, έχει πολύ υψηλές πιθανότητες να κερδίσει την πρωτιά και μια εξαιρετικά ισχυρή κυβερνητική πλειοψηφία.

Αυτό το σχήμα δεν είναι υποχρεωτικό να αναιρέσει την πολιτική αυτοτέλεια των κομμάτων που θα συνεργαστούν, ενώ μπορεί να υπάρξει άμεσα συμφωνία και για την κατάρτιση των λιστών των υποψηφίων βουλευτών μέσω ενός «μαθηματικού τύπου» με βάση τα εκλογικά ποσοστά των τελευταίων εκλογών.

Μάλιστα η κατάκτηση της πρώτης θέσης και λόγω του μπόνους των 50 εδρών , θα δώσει την ευκαιρία να αυξηθούν και οι επιμέρους κοινοβουλευτικές ομάδες.
Την πρωτοβουλία για την σύσταση του «Ευρωπαϊκού Μετώπου» οφείλει να πάρει άμεσα ο μεταβατικός Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μειμαράκης, ως ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το μεγάλο ερωτηματικό βεβαίως είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο οποίος φαίνεται πως έχει «παραμυθιαστεί» από τον  Τσίπρα πως θα αποτελέσει την βασικό μελλοντικό κυβερνητικό του εταίρο.

Ελπίζουμε ο έμπειρος δημοσιογράφος αλλά νέος στο σπορ της πολιτικής να μην «τσιμπήσει» το αγκίστρι του αποδεδειγμένου οπορτουνιστή Τσίπρα και να επιλέξει την συμμετοχή του στο υπό συζήτηση σχήμα.  Γιατί χωρίς το «Ποτάμι» δεν μπορεί να υπάρξει «Ευρωπαϊκό Μέτωπο».

Τέλος στο σχήμα οφείλουν να διαδραματίσουν ενεργό πολιτικό ρόλο ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Οι οποίοι παρά τα σοβαρά πολιτικά λάθη τους, που έχουν να κάνουν κυρίως με την αδυναμία τους να ολοκληρώσουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις, έδωσαν μάχη απέναντι στην αντιμνημονιακή παράνοια του Τσίπρα, του Καμμένου και των συνοδοιπόρων τους.

Οι διαφαινόμενες εκλογές αποτελεί για μια χρυσή ευκαιρία ο τόπος να απαλλαγεί από τους παλαβούς.

Θα ήταν εγκληματικό να χαθεί.

http://lykavitos.gr/archives/217653

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me