8/7/15

Θα οδηγήσετε τη χώρα στην καταστροφή κ.Τσίπρα;

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  01:03 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:  01:06


Η χώρα, οι πολίτες, η οικονομία βρίσκονται μπροστά σε ένα δραματικό αδιέξοδο. Η χθεσινή Σύνοδος Κορυφής της ευρωζώνης και οι δηλώσεις που ακολούθησαν διέλυσαν και τις τελευταίες ψευδαισθήσεις. Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ κρίνεται οριστικά και αμετακλήτως μέχρι την Κυριακή.

Δεν υπάρχει πια κανένα περιθώριο για λεονταρισμούς, πανηγυρισμούς και ψεύτικες υποσχέσεις. Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο όλοι οι ηγέτες της ευρωζώνης, με πιο κατηγορηματικό το μέχρι χθες σύμμαχο κ. Γιουνκέρ έκαναν σαφές ότι αν η ελληνική κυβέρνηση μέχρι την Πέμπτη δεν υποβάλλει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για τρίτο μνημόνιο, η έξοδος από το ευρώ είναι προ των πυλών. Ο πρόεδρος της Κομισιόν προειδοποίησε μάλιστα ότι υπάρχει ήδη έτοιμο το σχέδιο για Grexit.

Είναι πλέον προφανές ότι οι προειδοποιήσεις για τους κινδύνους και το ουσιαστικό διακύβευμα του δημοψηφίσματος ήταν κάτι παραπάνω από πραγματικοί. Επιβεβαιώθηκαν με το χειρότερο δυνατό τρόπο, στη χειρότερη δυνατή κατάσταση για τη χώρα, από τις τοποθετήσεις μέσα και έξω από τη Σύνοδο Κορυφής.

Ο Πρωθυπουργός με τις δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ξεκαθάρισε ότι η εντολή του λαού δεν ήταν ρήξη με την Ευρώπη και έξοδος από το ευρώ. Μια τοποθέτηση που ασπάζεται και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, ανεξαρτήτως του τι ψήφισε την Κυριακή.

Έχει λοιπόν την ευθύνη, την υποχρέωση και την εντολή ο κ.Τσίπρας να μην οδηγήσει τη χώρα στην καταστροφή. Οφείλει να υποβάλλει ένα σχέδιο, πολύ πιο επώδυνο δυστυχώς τώρα, που θα διασφαλίζει την παραμονή της χώρας στον πυρήνα της Ευρώπης, αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος των επιλογών του.

Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να αποκοπεί από την Ευρώπη. Οι συνέπειες που βιώνουμε σήμερα είναι ένα ελάχιστο δείγμα του τι θα επακολουθήσει, σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ. Οι κατακτήσεις δεκαετιών δεν μπορούν, δεν επιτρέπεται να χαθούν γιατί η κυβέρνηση, η πολιτική μας ηγεσία δεν τολμά να αναμετρηθεί ή φοβάται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας, της οικονομίας και της κοινωνίας.

Η ώρα των υποσχέσεων και των ψεύτικων διλημμάτων, έχει τελειώσει. Αν ο Πρωθυπουργός δεν θέλει να καταγραφεί στην ιστορία ως ο Πρωθυπουργός της χρεοκοπίας, οφείλει έστω και την ύστατη ώρα να αναλάβει τις ευθύνες του και να εξασφαλίσει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και την Ευρώπη.

ΤΟ ΒΗΜΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me