17/6/15

Από και για τον κόσμο του Χ.Α. – πολλά μικρά και ενδιαφέροντα[;]

ΚΑΤΩ και από τα 42 δισ. ευρώ έχει πλέον υποχωρήσει η συνολική κεφαλαιοποίηση του Χ.Α.

Στα 7,2 δισ. ευρώ η αντίστοιχη της Coca Cola Hellenic, οπότε… απομένουν 35 δισ. ευρώ περίπου…

Στα 11,7 δισ. ευρώ η αξία όλων των τραπεζικών τίτλων, Ελλάδος και ΚΥΠΡΟΥ συμπεριλαμβανομένων…


)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

COCA COLA HELLENIC

Στο τριήμερο της νέας μεγάλης κατρακύλας έχασε μόλις το 1,51% της αξίας της, την στιγμή που δίπλα της γινόταν ο… χαμός.
Και από την αρχή της χρονιάς ενισχύεται κατά 24,81%, με τον γ.δ. στο -14,90% και τον 25άρη στο -20,67%.

Μπορεί να την “κατηγορούν” ως μέσο χειραγώγησης των δύο δεικτών, αλλά πιστέψτε μας δεν είναι καθόλου εύκολο σε μία αγορά σαν και την ελληνική να διατηρείς την αποτίμηση σου στα 7 και πλέον δισ. ευρώ.

Ενα μέγεθος που αντιστοιχεί στο 16,6% της συνολικής κεφαλαιοποίησης του Χ.Α.

))))))))))))

ΦΦΓΚΡΠ:

Σε ΑΠΟΔΟΣΗ ανώτερη αυτής της Αγοράς αναβάθμισε την σύσταση για τη μετοχή σε έκθεση της η EUROXX, στην οποία αυξάνει παράλληλα την τιμή-στόχο στα 34,50 ευρώ. Οι αναλυτές της χαρακτηρίζουν ισχυρά τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου, με την λειτουργική κερδοφορία βελτιωμένη.Και τονίζουν ότι η Folli είναι ένα κλασσικό αμυντικό «χαρτί», εν μέσω των πολιτικών και μακροοικονομικών ανησυχιών στην Ελλάδα.

Για το 2015 τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της εταιρίας προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 160 εκατ. και οι πωλήσεις στα 1,13 δισ. ευρώ. Για το 2016 η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη θα ανέλθουν στα 174 εκατ. Η μετοχή της εταιρίας ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 16ης Ιουνίου στα 21,00 ευρώ. [Δυνητική απόδοση +64%].


))))))))))))

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Το ισχυρό δολάριο τον βοηθάει, επίσης και το γεγονός ότι οι καταθέσεις του είναι σε τράπεζες του εξωτερικού, τα δάνειά του σε ελληνικές τράπεζες και ο βωξίτης ελληνικός… Πολύ δυνατά ατού που τον καλύπτουν σε κάθε περίσταση και περίπτωση..

))))))))))))))

Χ.Α. – ΤΑΜΠΛΟ:

Κατά τις τελευταίες τρεις, έντονα, πτωτικές συνεδριάσεις, ο ΓΔ καταγράφει απώλειες 14,59% και ο ΔΤΡ πτώση 26,02%, ενώ έκλεισε και στο χαμηλό ημέρας, επιβεβαιώνοντας το πόσο “fake” ήταν η προχθεσινή ανάνηψη των τραπεζικών τίτλων από τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΤΕΡΟ παράδειγμα αυτό της Εθνικής, η μετοχή της οποίας κατά την προχθεσινή συνεδρίαση αναδύθηκε από το χαμηλό ημέρας των 0,86 ευρώ (-18,1%) και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στα 0,99 ευρώ με απώλειες 5,71%
Ενώ χθες ήταν ο Δεικτοβαρής τίτλος με τις μεγαλύτερες απώλειες (-10,91%), που ενδοσυνεδριακά έφθασε να υποχωρεί έως και 11,11%. Επόμενη τεχνική στήριξη στο… 0,7900 ευρώ.
ΑΛΦΑ: Ενας ακόμα τίτλος που αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς είναι ο δικός της που, ενδοσυνεδριακά έφθασε να υποχωρεί μέχρι και 10,69% για να ολοκληρώσει την συνεδρίαση στα 0,2370 ευρώ με ημερήσιες απώλειες 9,54%

ΕΤΣΙ έδωσε και μία νότα για το τι μπορεί να ακολουθήσει λόγω της επικείμενης εξόδου από τον δείκτη Eurostoxx 600 την Παρασκευή. 

Αν ο τίτλος συνεχίσει να κινείται πλαγιοκαθοδικά, η επόμενη τεχνική στήριξη εντοπίζεται στα 0,20 ευρώ [Ηλ. Ζαχ.].

ΟΤΕ: Τρεις οι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις και για την δική του μετοχή του ΟΤΕ με απώλειες 20,86%. Επόμενη, θεωρητική, στήριξη στα 6,23 ευρώ. Το χθεσινό κλείσιμο είναι το χαμηλότερο για το τρέχον έτος και παραπέμπει σε τιμές Ιουλίου 2013.
))))))))))))))

Χ.Α.: ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Η συνολική κεφαλαιοποίηση σε μόλις τρεις συνεδριάσεις μετρά απώλειες 7,3 δισ. ευρώ και αυτό είναι το πλέον ανησυχητικό…
ΝΑ σημειωθεί ότι το κλείσιμο του ΓΔ είναι το χαμηλότερο για το τρέχον έτος, με το ακόμα χαμηλότερο να έχει σημειωθεί στις 7/9/2012 (693,49 μονάδες), που σημαίνει ότι ο Δείκτης φλερτάρει με νέα χαμηλά 33 μηνών. 
Από την άλλη είναι άξιον απορίας, το πως με τόσο σημαντικές πιέσεις στις αποτιμήσεις, είναι σχετικά χαμηλά τα “margin calls” που εμφανίζονται ανά ΑΧΕ.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ [από τον Θαν. Σταυρ.]: Μετά από ρεπορτάζ της στήλης, ένας διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός ενεργών παικτών, φοβούμενος και την πιθανολογούμενη επιβολή “capital controls” …
Και θέλοντας, ταυτόχρονα, να εκμεταλλευτεί την μικρή πιθανότητα να επιτευχθεί κάποιου είδους συμφωνία (αργότερα) έχει προχωρήσει σε μεταφορά σημαντικών ποσών από τα Τραπεζικά γκισέ…

Ενισχύοντας τα πιστωτικά υπόλοιπα των χαρτοφυλακίων τους και αποφεύγοντας την “ενόχληση” των “margin calls”.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me