Nikos Libertas /
Bρισκόμασταν στο 2010 όταν ο Πολ Τόμσεν πάτησε το πόδι του στην Αθήνα. Μιλώντας  τότε off the record σε πολύ γνωστό δημοσιογράφο-ανταποκριτή ελληνικής εφημερίδας στο εξωτερικό-διεμήνυσε ότι επιτυχία του προγράμματος εξαρτάται από την εξουδετέρωση του παρόντος πολιτικού και μηντιακού παρακράτους. Οι δανειστές, πολύ πριν αρχίσουν οι συνομιλίες με τους δικούς μας, γνώριζαν ότι έχουν να κάνουν με μια χώρα βαθιά διεφθαρμένων πολιτικών οι οποίοι "κρατάνε" ο ένας τον άλλον.
Τώρα λοιπόν, όπως όλα δείχνουν, βρισκόμαστε λίγες ώρες πριν το πολιτικό προσωπικό μετατραπεί σε κρανίου τόπο.
Τους τελευταίους μήνες διακινείται στη λεγόμενη πολιτικοδημοσιογραφική πιάτσα η "είδηση" ότι "κρατάνε" αρχηγό κόμματος ο οποίος υποτίθεται ότι έχει πάρει μίζες από εξοπλιστικά.
Από εδώ και πέρα αρχίζει το πιο συναρπαστικό γουέστερν με φόντο την Κολομβία των Βαλκανίων. Εάν η παραπάνω "είδηση" είναι αληθινή και πράγματι έχουν εντοπίσει μίζες σε αλανιάρα εξωχώρια γιατί δεν τις δίνουν στην δημοσιότητα; (Η τελευταία φήμη θέλει την αποκάλυψη να γίνεται μέρα Σάββατο.) Εδώ λοιπόν αρχίζει η καταιγιστική δράση: Οχι 1 αλλά 5 πολιτικά πρόσωπα οι οποίοι είναι ή έχουν διατελέσει αρχηγοί κομμάτων εμφανίζονται να έχουν λαδωθεί από επιχειρηματικά συμφέροντα (εξοπλιστικά και όχι μόνο) και ότι ο ένας από δαύτους κρατάει τον άλλον!
Επειδή η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου είναι κομβικής σημασίας για την επιβίωση του παρόντος πολιτικού συστήματος τα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα έχουν φροντίσει να "κρατάνε" ο ένας τον άλλον με ντοκουμέντα-φωτιά.
Εάν εμφανισθεί ένα δημοσίευμα που να καίει κάποιον από τους αρχηγούς αυτόματα θα βγούν και τα ντοκουμέντα τις μίζας για τους υπόλοιπους.
Και εκτός από τους αρχηγούς κομμάτων ακούγεται ότι εμπλέκονται και βουλευτές της Κολομβίας των Βαλκανίων.
Μιλάμε για το απόλυτο γουέστερν με τις πολιτικές συμμορίες να καθαρίζουν η μια την άλλη και στο τέλος να δικαιώνεται ο Πολ Τόμσεν που υποστηρίζει ότι η διάσωση της χώρας περνάει μέσα από την εξουδετέρωση του διεφθαρμένου πολιτικού και μηντιακού προσωπικού. Μπάχαλο!..