8/11/14

WALL STREET: Δέκα “χρυσές μετοχές” για την επόμενη 25ετία

http://mikrometoxos.gr/?p=453


08.11.2014 01:35 
 
Τις 10 μετοχές οι οποίες έχουν όλα τα προσόντα να “λάμψουν” τα επόμενα 25 χρόνια, επιλέγει το CNBC.

Βασικά κριτήρια για την επιλογή τους μία σειρά ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που διαθέτουν:

  • Ισχυρή θέση στον κλάδο που δραστηριοποιούνται, έναν ιδιαίτερα ενεργητικό επικεφαλής, σταθερές και αυξανόμενες ταμειακές ροές και πολλαπλές πηγές άντλησης εσόδων.

    Κάποιες εξ αυτών είναι γνωστές και κάποιες πιθανώς να προκαλέσουν έκπληξη.
  •  1. Facebook: Το δημιούργημα του Mark Zuckerberg διαθέτει όλα τα κριτήρια που προαναφέρθηκαν. Καμία άλλη εταιρεία δεν έχει τη δυνατότητα να καθορίσει σε τόσο υψηλό επίπεδο τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε σήμερα αλλά θα επικοινωνούμε και στο μέλλον. Σύμφωνα με τον Mike Murphy του “Fast Money”, το Facebook, μπορεί να γίνει η πρώτη αμερικανική εταιρεία με αξία ενός τρισ. δολαρίων.

  • 2. Alibaba: Διαθέτει αξία κεφαλαιοποίησης 250 δισ. δολάρια. Ο ιδρυτής και επικεφαλής της Jack Ma, υποστηρίζει ότι η εταιρεία του – η οποία δημιουργήθηκε το 1999 – θα ζήσει τουλάχιστον 102 έτη, προκειμένου να κατορθώσει να ζήσει κατά τη διάρκεια τριών διαφορετικών αιώνων. Είναι η μόνη εταιρεία της κατάταξης που δεν έχει παρουσία στις ΗΠΑ, κάτι, όμως, που θα αλλάξει με τη δημιουργία της AliExpress.
  • 3. Google: Ένας χαρτοφυλάκιο που επιλέγει επενδύσεις μακροχρόνιου ορίζοντα θα ήταν ελλιπές εάν δεν περιελάμβανε και την Google. Κατά τη διάρκεια των επόμενων 25 ετών η Google θα αλλάξει “πηγές” εσόδων, οι οποίες κατά την προηγούμενη 10ετία η βασική της πηγή ήταν οι διαφημιστικές καταχωρήσεις που εμφανίζονται σε κάθε “search” του χρήστη.
  • 4. Apple: Μην ανησυχείτε υπάρχουν ακόμη πολλά που μπορεί να κατακτήσει ο Tim Cook. Το Apple Watch – αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2015 – θα είναι το πρώτο δημιούργημα της εταιρείας που διαφέρει απ’ όλα τα υπόλοιπα. Πιθανώς να προχωρήσει στην παραγωγή τηλεοράσεων αλλά και ενός μοντέλου αυτοκινήτου. Επίσης μην ανησυχείτε για την απόδοσή της. Διαθέτοντας ένα πακτωλό μετρητών, σαφώς μπορεί να προσφέρει υψηλά μερίσματα στα χρόνια που έρχονται.
  • 5. Tesla: Αυτή η κατάταξη δεν θα ήταν πλήρης, εάν δεν περιελάμβανε μία εταιρεία του Elon Musk.  Αποτελεί ένα στοίχημα άνεσης και ποιότητας. Φανταστείτε ένα αυτοκίνητο που θα σας επιτρέπει να ταξιδεύετε πολλά χιλιόμετρα χωρίς να χρειάζεται να σταματήσετε. Μην νομίζετε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι πολύ μακρινό.
  • 6. Nike: Η εταιρεία του Phil Knight αναμένεται ότι θα επωφεληθεί τα μέγιστα από την άνοδο της μεσαίας τάξης στις αναδυόμενες αγορές, όπως αυτές Κίνας και Μεξικού. “Οι έξυπνες επενδύσεις της, το υψηλό επίπεδο καινοτομίας και το εκτεταμένο διεθνές δίκτυο διακίνησης των προϊόντων της μπορεί να επιτρέψει στη Nike να αυξήσει το μερίδιο αγοράς που διαθέτει”, υποστήριξε πρόσφατα σε έκθεσή της η Goldman Sachs.
  • 7. Edwards Lifesciences: Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής βαλβίδων για την καρδιά θα επωφεληθεί από τη γήρανση του πληθυσμού των ΗΠΑ. Και απλά περιμένετε έως ότου η μεσαία τάξη της Κίνας ανακαλύψει το… κόκκινο κρέας.
  • 8. Carnival Corp.: Ο μεγαλύτερος όμιλος κρουαζιέρων παγκοσμίως μόλις ανακοίνωσε την κατασκευή τεσσάρων νέων πλοίων εντός των επόμενων 18 μηνών. Μάλλον θα πρέπει να επιταχύνει τον χρόνο κατασκευής, καθώς η ζήτηση για ταξίδια από τη γενιά των Baby Boomers που συνταξιοδοτούνται αυξάνει κατακόρυφα.
  • 9. Align Technologies: Μία εταιρεία κατασκευής ιατρικών μηχανημάτων. Η άνοδος της αγοράς εξοπλισμού οδοντιατρείων στις αναδυόμενες αγορές αποτελεί ένα ακόμη παράγοντα που μπορεί να την ενισχύσει, όπως υποστήριξε πρόσφατα η Goldman Sachs.
  • 10. Veolia: Το καθαρό νερό είναι το στοίχημα του μέλλοντος. Σύμφωνα με τον Scott Nations “το νερό αποτελεί έναν παράγοντα που μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη. Η Veolia πωλεί το πιο πολύτιμο εμπόρευμα του κόσμου και αυτό που οι άνθρωποι επιθυμούν περισσότερο”.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me