9/11/14

Το trading των Τσέχων στον ΟΠΑΠ και το…. μεροκάματο των insiders

Το trading των Τσέχων στον ΟΠΑΠ και το…. μεροκάματο των insiders

Όταν τρεις όλοι κι όλοι κωδικοί από την Τσεχία «παίζουν» με την μετοχή του ΟΠΑΠ και ταυτόχρονα κάποιοι «insiders» του εισηγμένου στο ΧΑ επιχειρηματικού Ομίλου καταφέρνουν να αγοράσουν σχεδόν στο χαμηλότερο σημείο που βρέθηκε ο τίτλος κατά το «άδειασμα» του Οκτωβρίου, η αγορά δικαιούται να κάνει… δεύτερες σκέψεις. 

Συγκεκριμένα και όπως καταγράφεται στο επίσημο στατιστικό δελτίο του ΧΑ τον προηγούμενο μήνα τρεις κωδικοί Τσέχικης «καταγωγής» πραγματοποίησαν 46,51 εκατ. ευρώ αγορές στην μετοχή του ΟΠΑΠ, πωλήσεις 28,54 εκατ. ευρώ, ενώ στο τέλος της εν λόγω χρονικής περιόδου οι καθαρές εισροές από την ίδια χώρα ήταν στα 17 εκατ. ευρώ.
 
Και το γεγονός βέβαια πως ο μεγαλομέτοχος του ομίλου είναι η EMMA DELTA με ποσοστό 33%, η οποία και είναι Τσέχικων συμφερόντων, αν μη τι άλλο καταδεικνύει κινήσεις στήριξης της μετοχής, ειδικά όταν βρέθηκε στην περιοχή των 8,5 ευρώ.

Ωστόσο δεν υπάρχει ως στιγμή κάποια ανακοίνωση από την πλευρά του μετόχου για αγοροπωλησίες τίτλων, όπως επίσης δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το γιατί εκτός από τις αγορές υπήρχαν και σημαντικές πωλήσεις, που εύλογα μπορεί να υποθέσει κάποιος πως πραγματοποιήθηκαν μετά το δεύτερο μισό του Οκτωβρίου όπου η μετοχή ανέκαμψε.
 
Αντιθέτως στις κινήσεις των «insiders» η αλλιώς των στελεχών του ΟΠΑΠ που έχουν πρόσβαση σε κάθε μορφής εσωτερική πληροφόρηση, επικρατεί μεγαλύτερη διαφάνεια, ένεκα και της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.
 
Φαίνεται λοιπόν πως μεταξύ των στελεχών που είχαν την ίδια «έμπνευση» και έσπευσαν να αγοράσουν μετοχές στα χαμηλά, η κα. Marie Hrdinova, συνδεόμενο φυσικό πρόσωπο με τον κ. Pavel Horak, Β' Αντιπρόεδρο, έβγαλε μέσα σε λίγες μέρες «μεροκάματο» της τάξεως των 19 χιλ. ευρώ.
 
Ειδικότερα βάση των ανακοινώσεων στο ΧΑ «η κα. Marie Hrdinova, συνδεόμενο φυσικό πρόσωπο με τον κ. Pavel Horak, Β' Αντιπρόεδρο, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ., προέβη στις 14.10.2014 σε αγορά 17.200 μετοχών της Εταιρείας, στην τιμή των 8,70 ευρώ, συνολικής αξίας 149.640 ευρώ.

Η επόμενη δε ανακοίνωση αναφέρει πως «η κα. Marie Hrdinova, συνδεόμενο φυσικό πρόσωπο με τον κ. Pavel Horak, Β' Αντιπρόεδρο, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ., προέβη στις 22.10.2014 σε πώληση 17.200 μετοχών της Εταιρείας, στην τιμή των 9,80 ευρώ, συνολικής αξίας 168.560 ευρώ».
 
Α.Τάντουλος
 
Πηγή:www.reporter.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me