25/11/14

Ποια long funds χτίζουν θέσεις στη ΓΕΚ


Ποια long funds χτίζουν θέσεις στη ΓΕΚ
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «S&B», μετά την μεγάλη πτώση της μετοχής της ΓΕΚ-Τέρνα από τα 4 ευρώ στα 2 ευρώ και την αποχώρηση διαφόρων hedge funds, τώρα χτίζουν θέση ξένοι θεσμικοί μακροχρόνιου ορίζοντα.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες μας, στη μετοχή της ΓΕΚ-Τέρνα, ειδικά μετά την έξοδο hedge funds στα επίπεδα των 2-2,4 ευρώ, χτίζουν σταδιακά θέση, μεγάλοι ξένοι θεσμικοί, οι οποίοι επενδύουν με μακροχρόνιο ορίζοντα.

Ειδικότερα, πάνω από 2 εκατ. μετοχές έχει ήδη αποκτήσει η Generali Investments, όπως επίσης περίπου τον ίδιο αριθμό μετοχών έχει αποκτήσει και το Asset Management της ελβετικής τράπεζας SYZ and CO.

Το γνωστό μας fund DFA και το Eaton Vance κατέχουν πάνω από 1 εκατομμύριο μετοχές της εισηγμένης έκαστο.

Πρόκειται για εξαιρετικά ενθαρρυντικά νέα, τα οποία προσδίδουν στη μετοχή και τις απαιτούμενες προοπτικές, καθώς τα χαρτοφυλάκια που τώρα εισέρχονται είναι και ποιοτικά και μακροπρόθεσμα και όχι βραχύβιας κερδοσκοπίας.

Αυτά, εν αναμονή δημοσίευσης των αποτελεσμάτων εννεαμήνου.
(Σ.Σ.: Τα όσα αναφέρονται στο παρόν θέμα, δεν συνιστούν επ ουδενί προτροπή για αγορά ή πώληση της εν λόγω μετοχής, αποτελούν προϊόν ανάλυσης και τίποτα περισσότερο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me